Торба — природі

Крихітка Цахес, за підтримки Асоціації дизайнерів-графіків «4-Блок» розпочали реалізацію проекту «Торба — природі» і випустили багаторазові екологічні сумки для супермаркету.

Каша Сальцова: «Екологія — один з пріоритетних для Крихітки напрямків діяльності. Екологічна ситуація в Україні — загрозлива, про це свідчать і експерти-екологи і медики. Населення поки що недооцінює масштаб забруднення навколишнього середовища, але найважливіше — самі українці не відчувають власної відповідальності за стан природних ресурсів. Кожен з нас, (а особливо це стосується мешканців міст, що відрізняються споживацькою активністю) має усвідомити — навіть маленький крок, наприклад відмова від пластикових пакетів, які непридатні до переробки чи заміна у власному помешканні ламп розжарювання на енергозберігаючі роблять довкілля чистішим».

Як відомо, пластикові пакети важко піддаються утилізації — вони не розкладаються в ґрунті, а при їх спаленні виділяються небезпечні для здоров’я речовини, в тому числі канцерогенні. Окрім цього, пластикові пакети спричиняють тисячі смертей  морських тварин та птахів.  Перший наклад сумок від Крихітки Цахес учасники поки що роздають друзям групи та знайомим, але незабаром продукцію можна буде замовити на офіційному сайті колективу. В планах — розширення асортименту, авторські моделі та співпраця з молодими українськими дизайнерами.

www.kryhitka.com.ua
www.4block.org