В Полтаві відбулось обговорення моделі розвитку сільського господарства на засадах органічного виробництва Print
News - Ecointergation News
Thursday, 03 March 2016 11:37

caption«МАМА-86-Полтава» взяла активну участь у роботі круглого столу «Полтавська модель розвитку сільського господарства на засадах органічного виробництва», який відбувся 2 березня 2015 року в м. Полтава.

Програма заходу передбачала обговорення сільгоспвиробниками Полтавщини перспективних шляхів розвитку агровиробництва. В центрі уваги опинились нові форми і методи господарювання в сучасних соціально-економічних та природно-кліматичних умовах.

Директор Департаменту агропромислового розвитку Полтавської облдержадміністрації Фролов Сергій Олександрович виступив із доповіддю щодо шляхів розвитку аграрного виробництва на Полтавщині; к. б. н., завідувач відділу селекції та генетики Інституту свинарства і агропромислового виробництва НААН Почерняєв Костянтин Федорович презентував доповідь щодо історичної ролі Полтавщини у формуванні пріоритетів аграрного виробництва. Із медичними аспектами харчування присутніх ознайомив Писаренко Віктор Микитович, професор Полтавської державної аграрної академії, Голова Наукової ради при Полтавському сільськогосподарському товаристві та модератор заходу. Лук’яненко Гліб Віталійович, генеральний директор ПП «Агроекологія» розповів про загальні принципи органічного землеробства та досвід реалізації української органічної продукції на європейському ринку. Розглядались різні стратегії інформування населення щодо якості та безпечності харчових продуктів. В цьому блоці Ольга Откидач, представник Полтавського осередку «МАМА-86», поділилась з присутніми досвідом проведення інформаційної кампанії «Тиждень екологічного споживача. Живи органічно!» в Полтаві. В рамках заходу між органічними фермерами відбувся обмін досвідом щодо засадничих принципів органічного землеробства та експорту органічної продукції.

Всі виступи заходу були зосереджені на програмах розвитку і підтримки органічного землеробства, проблемі деградації чорноземів, впливі генетично модифікованої продукції на здоров'я та шляхах запобігання захворюваності населення.