Співпраця ЯМЕГО «МАМА-86-Яремче» з освітніми закладами: нові можливості проектів SIDA у 2015 р. Print
News - MAMA-86 News
Thursday, 26 February 2015 16:47

caption«Співпраця ЯМЕГО «МАМА-86-Яремче» з освітніми закладами: нові можливості проектів SIDA у 2015 р.» — під такою назвою 24 лютого 2015 р. в смт. Ворохта відбувся Івано-Франківський обласний семінар керівників гурткової роботи.

В семінарі взяли участь представники кожного з 14 районів Івано-Франківщини. Члени організації «МАМА-86-Яремче» Любов Косило та Вікторія Новак представили довголітню історію співпраці з освітніми закладами не тільки Яремчанщини, але і області, а також розповіли про нові мережеві проекти ВЕГО «МАМА-86», що розпочалися за підтримки Шведської Агенції міжнародного співробітництва та розвитку (SIDA).

«Забезпечення рівного права на воду та санітарію в Україні» — це перший проект, що був представлений учасникам. Фактично, напередодні Всесвітнього Дня Води-2015, що пройде під гаслом «Вода і сталий розвиток», проблема доступу різних верств населення до безпечної питної води та умов санітарії є надзвичайно актуальним. Щоб зрозуміти, де криються проблеми в кожному регіоні, осередки ВЕГО «МАМА-86» проводять так звані самооцінки. Найбільше дискусій завжди навколо якості питної води. Тому цей напрямок роботи є найбільш цікавим і завжди знаходить зворотній зв’язок. Учасники семінару ознайомилися також з законодавчою базою, що регулює питання водопостачання та доступу до належних умов санітарії.

Що стосується проекту «Підвищення рівня поінформованості та комунікацій, створення потенціалу для остаточного вирішення проблеми непридатних пестицидів в Україні», у рамках якого розпочалась інформаційна кампанія «Майбутнє без непридатних пестицидів», як на національному, так і на місцевому рівнях, то, перш за все, ми запросили всіх вчителів підтримати нашу ініціативу. Адже відомо, що на Івано-Франківщині навіть після вивезення непридатних пестицидів залишилися склади, тара та забруднені території, що несуть в собі потенційну загрозу для здоров’я людей та довкілля.. Саме тому наша організація планує проводити інформаційну діяльність на таких територіях з метою запобігання або зниження негативних ризиків. Учасники семінару ознайомилися з розробкою тематичного уроку, отримали його для поширення на місцях. Окрім того, було роздано Положення про конкурс «Найпотаємніша схованка отрути».

Тренери представили ряд тематичних інформаційних матеріалів ВЕГО «МАМА-86» з обох проектів. Сподіваємося, що коло зацікавлених вчителів буде тільки розширюватися і рівень самосвідомості як дітей, так і дорослих значно підвищиться.

photo-1 photo-2 photo-3 photo-4 photo-5 photo-6

Марта Корчемлюк, голова ЯМЕГО «МАМА-86-Яремче»

 
Home News Other News Співпраця ЯМЕГО «МАМА-86-Яремче» з освітніми закладами: нові можливості проектів SIDA у 2015 р.
Google+