Заява ВЕГО «МАМА-86» щодо членства у Громадській раді Міністерства екології та природних ресурсів України Печать
Новости - Новости МАМА-86
28.11.14 15:45

mama-86-logo-240x160

Всеукраїнська екологічна громадська організація «МАМА-86» протягом більш ніж 20 років послідовно обстоює ідеали демократичного громадянського суспільства та прозорого здійснення екологічної політики всіма її учасниками та відповідально ставиться до членства у громадських об’єднаннях та формуваннях. Однак, у зв’язку з рядом причин нашою організацією прийнято рішення щодо тимчасового перебування у статусі спостерігача у новосформованій Громадській раді при Мінприроди України. Так, зокрема, після оголошення про формування нового складу Громадської ради при Мінприроди України ВЕГО «МАМА-86» було подано повний пакет документів із зазначенням контактних даних. Однак коли уповноважена представниця організації прийшла на в заявлений на офіційному сайті Мінприроди час на місце Установчих зборів Громадської ради 19 вересня 2014 року, виявилося, що місце та час зборів було перенесено, про що організацію не було повідомлено (як виявилося пізніше — через технічну помилку). Відповідно до протоколу цього засідання, розміщеному на веб-сайті Мінприроди, було прийнято рішення не включати ВЕГО «МАМА-86» до складу Громадської ради у зв’язку з тим, що уповноважений представник організації не з’явився.

Щоб у офіційному порядку вийти з даної ситуації, на наступне чергове засідання Громадської ради ВЕГО «МАМА-86» планувала подати заяву щодо виправлення цієї технічної помилки з метою повторного розгляду питання щодо включення до складу Громадської ради. Однак на чергове засідання, яке відбулося 6 листопада 2014 року, ВЕГО «МАМА-86» не було повторно запрошено і після його проведення стало відомо, що на засіданні-таки розглядалося питання про включення ВЕГО «МАМА-86» до складу Громадської ради та було прийнято позитивне рішення без присутності уповноваженого представника.

Ми занепокоєні відсутністю процедур, зокрема навіть щодо таких базових функцій, як повідомлення про засідання, а відтак гарантій, що ми зможемо брати участь у прийнятті рішень Громадської ради і на нашу думку будуть зважати — тому МАМА-86 звернулась з проханням до керівництва Громадської ради про відтермінування свого членства. Ми хочемо тимчасово брати участь як спостерігачі з метою вивчення питання та виступили з пропозицією на наступному засідання Громадської ради висловити свою думку та обговорити питання поточного стану та подальших змін до законодавчих актів, спрямованих на виконання зобов’язань за Угодою про Асоціацію.

Додаток:

Лист ВЕГО «МАМА-86» голові Громадської ради при Міністерстві екології та природних ресурсів України Савицькому В.В.

 

Добавить комментарий


Защитный код
Обновить

Главная Новости Новости «МАМА-86» Заява ВЕГО «МАМА-86» щодо членства у Громадській раді Міністерства екології та природних ресурсів України
Google+