Увага! Це архівна версія сайту. Новий сайт ВЕГО «МАМА-86» знаходиться ТУТ

Процес «Алмати+5»
Конференція НУО з підготовки до зустрічі мі міністрів економіки, фінансів та екології в Єревані

23—24 вересня 2005 року в Москві відбулася конференція НУО з підготовки до зустрічі в Єревані міністрів економіки, фінансів та екології щодо обговорення результатів Алматинського процесу (Алмати+5).

Як відомо, в жовтні 2000 року відбулися Міністерські консультації з питань фінансування екологічних програм та інтегрування екологічної компоненти в секторальні реформи. Тоді в якості практичного прикладу була обрана реформа сектора міського водопостачання та відведення в країнах Східної Європи, Кавказу та Центральної Азії (СЄКЦА). До зустрічі Міністрів в Єревані 16—18 листопада 2005 року підготовлений ряд документів, серед яких аналіз прогресу реалізації Алматинських керівних принципів тощо.

З червня цього року НУО обговорюють офіційні документи та готують свою позицію.

У підготовчій зустрічі в Москві взяли участь 30 представників НДО з усіх країн СЄКЦА, крім Туркменістану. Організатором цієї події стала НУО «Эко-согласие».

Протягом 2 днів представники НУО регіону займалися доопрацюванням 2 документів:

  1. Позиція НУО по реформуванню сектора міського водопостачання та каналізації в країнах СЄКЦА,
  2. Рекомендації щодо підвищення ролі громадськості та НУО у вирішенні проблем міського водопостачання

На зустрічі від України були присутні 4 представники:

Цвєткова Ганна — ВЕГО «МАМА-86»;
Вихрист Сергій — експерт-юрист Водної групи «Еко-Форуму»;
Плескач Ала — «Зелений Світ», Черкаси;
Пащенко Олена.

Ганна Цвєткова робила доповідь, що стосується проблем у водному секторі в Україні і позиції НУО по реформі.

Під час зустрічі були висунуті кандидатури від НУО для участі в самій Єреванській зустрічі. Делегація неурядових організацій буде складатися з 10 представників НУО регіону. Для участі в офіційних засіданнях у НУО буде 1 місце за столом засідання та 4 місця у залі засідання. Кожна країна, крім країни-господині — Вірменії, отримала 1 місце в делегації НДО, на яке запропоновано висунути по 2 кандидати (головний та запасний).

Від України для участі як основний кандидат була висунута — Цвєткова Г. М. Залишилося відкритим питання — узгодити кандидатуру запасного представника.

За додатковою інформацією звертайтеся до .