Увага! Це архівна версія сайту. Новий сайт ВЕГО «МАМА-86» знаходиться ТУТ

Вода для життя!

17 березня 2005 року ВЕГО «МАМА-86» разом з КП «Водно-інформаційний центр» проводить прес-клуб, присвячений Всесвітньому Дню води — 22 березня.

Згідно рішення ООН цього року у День Води розпочинається Декада «Вода для життя» — десятиліття активних дій, спрямованих на покращання доступу людей до безпечної питної води та умов санітарії в усіх країнах світу. За період з 2005 до 2015 року ситуація з водопостачанням та водовідведенням має покращитися для більш ніж 500 млн людей, які сьогодні не забезпечені питною водою, та для більш ніж 1,2 млрд людей, які сьогодні не мають елементарних умов санітарії.

В Україні проблема поліпшення доступу громадян до безпечної питної води є гострою й потребує уваги та активних дій як влади всіх рівнів, так і самих громадян.

Як виглядає Україна у контексті Глобальної Декади та які шляхи вирішення цих проблем на національному та місцевому рівнях, що пропонує Загальнодержавна програма «Питна вода України», прийнята Верховною Радою 3 березня 2005 року; як бачать проблеми питної води на місцях відповідальні державні особи, які нові підходи до вирішення проблем санітарії та забезпечення туалетами сільських шкіл пропонують громадські організації, які питання якості води лишаються поза увагою громадськості та держави — про це піде мова під час прес-клубу.

Для участі у прес-клубі запрошені представники Держжитлокомунгоспу України, органів влади, зокрема Київради, Київської міської СЕС та Кременчуцької СЕС, громадської організації, науки та виробництва, зокрема АК Київводоканал. Учасникам будуть представлені короткі документальні фільми про проблеми питної води у Кременчуцькому районі та місті Кременчук та про нові підходи до вирішення проблем санітарії у селі Гожули Полтавського району. Підготовані інформаційні матеріали.

22 березня — Всесвітній День Води був започаткований ООН з метою проведення широкої інформаційно-просвітницької роботи та привернення уваги громадськості до проблем води. Значна роль у цій роботі лежить на ЗМІ. Запрошуємо всіх до співпраці.

За додатковою інформацією звертайтеся до інформаційного менеджера ВЕГО «МАМА-86» Світлани Матус електронною поштою або за телефонами 279–55–14

Програма (проект) прес-клубу «Вода для життя»

Організатори: КП «Водно-інформаційний центр», ВЕГО «МАМА-86» за підтримки Державного Комітету з питань житлово-комунального господарства України

Місце проведення: «Водно-інформаційний центр», Київ, вул. Грушевського 1в

Дата і час проведення: 17 березня 2005 року з 11:00 до 13:00

11:00—11:07
Вітальне слово: Попов О. Ю., директор Водно-інформаційного центру

11:07—11:14
День Води — початок Всесвітньої Декади «Вода для життя», Цвєткова Анна, ВЕГО «МАМА-86»

11:14—11:30
Загальнодержавна Програма «Питна вода України», представник Держжитлокомунгоспу України

11:30—11:50
Питання питної води для мешканців м. Кременчука та Кременчуцького району, Головний санітарний лікар м. Кременчук, Голова постійної комісії з питань екології Полтавської обласної ради депутатів (фільм 12 хвилин)

11:50—12:10
Проблеми санітарії для сільських шкіл: нові підходи, еко-туалет. Цвєткова Анна, ВЕГО «МАМА-86» (фільм 7 хвилин)

12:10—12:25
Фтор у питних водах України. Член-кор. Національної Академії Наук України, професор Жoвинський Е. Я., Інститут геохімії, мінералогії та рудоутворення HАН

12:25—13:00
Питання та відповіді до присутніх експертів