Увага! Це архівна версія сайту. Новий сайт ВЕГО «МАМА-86» знаходиться ТУТ

Про участь у навчальному курсі
«Адекватна санітарія для країн, що розвиваються»

15—19 серпня 2005 р. — представник водної кампанії ВЕГО «МАМА-86» Гудкова Наталія взяла участь у навчальному курсі на тему «Адекватна санітарія для країн, що розвиваються» на кафедрі математичних наукових технологій у Норвезькому університеті наук про життя у м. Eс, Норвегія.

Протягом тижня більше 50 слухачів з Азії, Африки, Латинської Америки і Європи (приблизно з 25-ти країн світу) мали можливість ознайомитися з основами теорії і практики еко-санітарії, з новими підходами та конкретними механізмами, що використовуються для забезпечення екологічних рішень проблем санітарії в країнах, що розвиваються, у тому числі, і для вирішення надзвичайних ситуацій.

Основною метою курсу було: 1) ознайомлення слухачів з практичним досвідом впровадження екологічної санітарії в країнах, що розвиваються, і (2) детальне пояснення основних принципів екологічної інженерії. Аналіз ситуації з санітарії у країнах Азії, Африки і Латинської Америки, а також можливі технічні рішення щодо вирішення проблем санітарії, було представлено в блискучих лекціях професора Пітера Д. Дженсена (Університет наук про життя, Норвегія), Ганса-Пітера Манга (Німецька кооперація розвитку), Андреаса Коестлера (НУО «Yme», Норвегія), Іогана Хіба (Seecon, Швейцарія), професора Стенстрема Т.-А. (Лінкепінгський університет, Швеція) та інших фахівців в області еко-санітарії.

Екосан курс був корисним як для професіоналів з різних секторів суспільства: представників консалтингових фірм (інженерів–будівельників), неурядових організацій, держслужбовців (що працюють в області екології, охорони здоров'я та міжнародних відносин), вчених, так і для студентів різних університетів.

У серпні 2005 р. дипломи про закінчення курсу з еко-санітарії також одержали члени водної групи WECF та наші колеги і друзі — Олена Манвелян (Вірменія) і Гульбахар Ізентаєва (Узбекистан).