Увага! Це архівна версія сайту. Новий сайт ВЕГО «МАМА-86» знаходиться ТУТ

У Верховній Раді України пройшов День Уряду
«Про стан виконання законодавства у сфері поводження з відходами в Україні та шляхи його вдосконалення»

13 вересня 2005 року у Верховній Раді України пройшов День Уряду України з порядком денним «Про стан виконання законодавства у сфері поводження з відходами в Україні та шляхи його вдосконалення». З цієї нагоди ВЕГО «МАМА-86» провела консультації з тридцятьма регіональними неурядовими організаціями, присвячені ситуації з відходами в Україні. Результати опитування підтвердили КАТАСТРОФІЧНИЙ стан галузі. Ці результати а також пропозиції організацій щодо поліпшення ситуації в сфері побутових відходів викладені у ЗВЕРНЕННІ до народних депутатів, підписаному двадцятьма шістьма організаціями.

Напередодні проведення Дня Уряду ВЕГО «МАМА-86» було сформовано інформаційний пакет для депутатів у кількості 320 екземплярів. До нього увійшли Звернення громадських організацій до представників законодавчої влади; інформаційна листівка та карта пунктів прийому та переробки вторинної сировини, які розповсюджувалися на Дні Землі 2005, лист про діяльність ВЕГО «МАМА-86» у галузі інформування та просвіти громадськості щодо проблем поводження з ТПВ та можливостей їхнього вирішення.

13 вересня 2005 року о 9:30 під Будинком Парламенту розпочалася акція, в якій брали участь два представники ВЕГО «МАМА-86» та два волонтери. Вони розповсюджували Інформаційні пакети біля входів до Будинку Парламенту. Акція тривала протягом однієї години. Паралельно серед зацікавлених в інформації перехожих розповсюджувалися інформаційно-просвітницькі матеріали: листівка щодо поводження з ТПВ та карта пунктів прийому та переробки вторинної сировини.

Комітет Верховної Ради з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи підготував для обговорення на засіданні проект Постанови «Про стан виконання законодавства у сфері поводження з відходами в Україні та шляхи його вдосконалення», у якому визнав незадовільною діяльність Кабінету Міністрів щодо забезпечення ефективної реалізації державної політики у сфері поводження з відходами, удосконалення нормативно-правової бази організаційно-економічного механізму стимулювання господарської діяльності у сфері поводження з відходами як вторинними матеріальними ресурсами, державного управління в організації збору та переробки відходів і використання їх як вторинних матеріальних ресурсів. У проекті перераховані заходи, що, в разі реалізації, дозволять наблизити систему поводження з відходами в Україні до Європейських стандартів, зробити галузь екологічно безпечною та економічно ефективною.

Впродовж засідання постанова не була винесена на обговорення.