Круглій стіл на тему «Роль освіти, просвіти та поінформування при вирішенні проблеми небезпечних відходів та непридатних пестицидів в Україні»

7 лютого 2007 р. Всеукраїнська екологічна громадська організація «МАМА-86» спільно з Національним педагогічним університетом імені М. П. Драгоманова проводить круглий стіл на тему «Роль освіти, просвіти та поінформування при вирішенні проблеми небезпечних відходів та непридатних пестицидів в Україні» за участі  фахівці та експертів у галузі охорони навколишнього середовища та хімічної безпеки, екологічного моніторингу і контролю, медицини, освіти, представників влади, бізнесу, неурядових організацій, засобів масової інформації, вчителів та студентів.

Захід проводиться в рамках спільного проекту «Європа вільна від токсичних речовин — 2» ВЕГО «МАМА-86», Екологічної групи «Фонд реалізації ідей» (Білорусь) та Центру з навколишнього середовища і сталого розвитку «Еко-Согласіє» (Росія) за допомоги неурядової організації International Chemical Secretariat (Швеція) та за фінансової підтримки  Шведської агенції з охорони навколишнього середовища (Swedish EPA).

Метою круглого столу є обговорення найбільш актуальних проблем України у сфері поводження з небезпечними відходами та непридатними пестицидами та вироблення за участі всіх учасників заходу пропозицій:

  • щодо підвищення ефективності роботи відповідальних сторін і влади для вирішення проблем небезпечних відходів та непридатних пестицидів шляхом створення та впровадження національної стратегії та плану зменшення ризику від накопичених непридатних пестицидів із широким залученням громадськості на ранній стадії їх створення;
  • щодо відбору та застосування ефективних та екологічно безпечних технологій у сфері поводження з відходами, включаючи технології знищення непридатних пестицидів;
  • щодо участі громадянського суспільства у впровадженні Міжнародного Стратегічного підходу до управління хімічними речовинами (SAICM);
  • щодо розширення форм та методів роботи з екологічної освіти, просвіти та поінформування громадян про проблеми  небезпечних відходів та непридатних пестицидів.

На круглому столі буде презентовано базу даних альтернативних спалюванню технологій поводження з відходами, яку було створено в рамках спільного проекту «Європа вільна від токсичних речовин — 2».  

Круглий стіл відбудеться з 10 до 17 години 7 лютого 2007 р. за адресою: м. Київ, вул. Пирогова 9, Національний педагогічний університет імені М. П. Драгоманова (станція метро «Університет»).

Бажаючих взяти участь у заході просимо до 2 лютого 2007 р. надіслати  таку інформацію:
ПІБ, організація, яку Ви представляєте, контактний телефон та електронну адресу.

За більш детальною інформацією звертатися до координатора проекту Цигульової Ольги за телефоном 8 (057) 720 42 60 або надіславши листа на електронну скриньку