Асоціація охоронців річки Дністер у Нижньому Новгороді перейняла по естафеті «Річкову стрічку»

До складу делегації від Асоціації хранителів річки увійшла представниця ВЕГО "МАМА-86" С. Ф. Слесаренок. Захід проводився Нижегородською організацією «Дронт». У м. Нижній Новгород були організовані прес-конференція, інтерв'ю на Нижегородському телебаченні, уроки в школах-учасницях кампанії «Річкова стрічка», хід «чистильників» водойм вулицями Нижнього Новгорода та урочисте засідання в актовій залі Нижегородського Кремля.

Кампанія «Річкова стрічка» розпочалася в травні 2005 року як акція допомоги російським річкам. Ідея річкової естафети полягала в організації масових дій на берегах річок та озер. Блакитне полотнище перетворилося на всеросійський символ дій з захисту російських водойм. У різних регіонах його з рук в руки приймали спільно з громадськими організаціями представники обласних та міських адміністрацій, депутати, політичні партії, школи, православна церква, бізнес-структури.

20 жовтня 2005 року в актовій залі Нижегородського Кремля, який був заповнений «чистильниками» російських річок, відбулася урочиста передача блакитного полотнища «Річкової стрічки» представникам НУО басейна річки Дністер.

На блакитному полотнищі записана інформацієя про вже проведені акції. Кожний регіон продовжив полотнище своїм шматочком тканини з назвою водойм, де діяли учасники річкової мережі. У результаті його довжина сягає 70 метрів. Загалом в Росії довжина очищених берегів складає більше ніж 400 кілометрів на більше ніж 350 водоймах. В акціях взяли участь близько 100 тис. чоловік та більше ніж 200 організацій. Тільки в Нижегородській області на берегах річок та озер було зібрано та вивезено майже 100 тонн сміття. Тепер «Річкова стрічка» перейшла на береги Дністра, після цього естафету передадуть в округ Вашингтон на річку Потомак.

За додатковою інформацією звертайтеся до Слесаренок Світлани Федорівни