Увага! Це архівна версія сайту. Новий сайт ВЕГО «МАМА-86» знаходиться ТУТ

Подання пропозицій

ВЕГО «МАМА-86» нагадує всім зацікавленим організаціям, що закінчується термін подання коментарів до проекту Національного плану виконання Стокгольмської конвенції про стійкі органічні забруднювачі в Україні.

На виконання вимог Стокгольмської конвенції про стійкі органічні забруднювачі (СОЗ), яку Україна підписала у травні 2001 року, Міністерство охорони навколишнього природного середовища України за участі зацікавлених міністерств, відомств, наукових та неурядових організацій в  рамках виконання проекту ГЕФ/ЮНЕП «Забезпечення заходів із розроблення Національного плану щодо впровадження в Україні Стокгольмської конвенції про стійкі органічні забруднювачі» підготувало проект Національного плану виконання Стокгольмської конвенції про стійкі органічні забруднювачі.

Національний план виконання Україною Стокгольмської конвенції про стійкі органічні забруднювачі (НПВ) включає в себе конкретні заходи, спрямовані на скорочення або ліквідацію СОЗ в Україні і є основою для реалізації Україною положень Стокгольмської конвенції про СОЗ у контексті стратегічного підходу до міжнародного регулювання хімічних речовин (СПМРХР). НПВ призначений для підтримки та заохочення національних і місцевих органів влади в їхніх зусиллях належним чином знешкодити/ліквідувати СОЗ, а також усунути чи обмежити їх негативний вплив на навколишнє природне середовище та здоров’я населення України.

Перша редакція Національного плану була розглянута на засіданні Національного міжвідомчого координаційного комітету з питань виконання проекту ГЕФ/ ЮНЕП 16 травня 2006 року та семінарі з обговорення Національного плану дій щодо виконання Україною Стокгольмської конвенції про СОЗ 29 червня 2006 р., а також пройшла попереднє погодження в заінтересованих міністерствах та інших центральних органах виконавчої влади та в ЮНЕП.

На даний час проект НПВ, з внесеними зауваженнями та пропозиціями, які були надані зацікавленими сторонами, направлений на розгляд та погодження до зацікавлених міністерств та інших центральних органів виконавчої влади, після чого буде представлений на розгляд Уряду України.

Проект НПВ (Ukraine_nip.pdf) з додатками (dod_1.pdf; dod_2.pdf; dod_3.pdf; dod_4.pdf; dod_5.pdf) розміщено на сайті Міністерства охорони навколишнього природного середовища України http://menr.gov.ua (стара версія, зайти можна  через «Архів»).

Член Національного Міжвідомчого Координаційного Комітету (НМКК) Проекту ЮНЕП/ГЭФ з розробки Національного плану впровадження Стокгольмської конвенції про СОЗ і  цільової групи «Підвищення рівня обізнаності громадськості про проблему СОЗ» цього Проекту, керівник МЕГО «МАМА-86-Харків» Ольга Цигульова нагадує зацікавленим громадським організаціям про надання коментарів в зв‘язку з закінченням терміну подання.

Коментарі та зауваження щодо проекту НПВ необхідно надсилати національному координатору проекту ГЕФ/ЮНЕП Лігостаєвій Олені Вікторівні [email protected].