Увага! Це архівна версія сайту. Новий сайт ВЕГО «МАМА-86» знаходиться ТУТ

Завершено проект «A Toxic-free Europe — Ukrainian Part»

Завершено проект «A Toxic-free Europe — Ukrainian Part», який виконувала Всеукраїнська екологічна громадська організація «МАМА-86» спільно з неурядовою організацією International Chemical Secretariat (Швеція) за підтримки Шведської агенції з охорони навколишнього середовища (Swedish EPA).

У рамках проекту експертами з неурядових організацій та наукових установ було підготовлено огляд «Дослідження політики та законодавства у сфері управління хімічними речовинами в Україні», який розміщено на веб-сторінках ВЕГО «МАМА-86» (mama-86.org.ua) та International Chemical Secretariat (www.chemsec.org).

Питання взаємодії та партнерства у вирішенні проблем забезпечення хімічної безпеки було обговорено під час проведення семінару «Вплив небезпечних хімічних речовин на здоров’я людей та довкілля: політика України та ЄС у сфері управління хімічними речовинами», який відбувся 24—25 січня 2006 р. у м. Києві.

Учасники семінару  — фахівці з питань виробництва та  використання хімічних речовин, хімічної безпеки; екологічного моніторингу і контролю; токсикології і медичної екології; органів освіти; представники державних структур, бізнесу, міжнародних і неурядових організацій обговорили шляхи реформування національного законодавства у сфері управління хімічними речовинами з метою посилення контролю за виробництвом і використанням хімічних продуктів та гармонізації національного законодавства щодо поводження з небезпечними хімічними речовинами та відходами.

Особливу увагу учасники семінару приділили ролі  інформування, підвищення обізнаності населення стосовно поводження з небезпечними хімічними речовинами та відходами; ролі освіти та просвіти; ролі неурядових організацій у цих процесах  та дотриманні принципів перестороги при поводженні з хімічними речовинами.

Під час роботи семінару було презентовано інформаційні матеріали  щодо принципу перестороги від International Chemical Secretariat.

Учасники семінару підготували рекомендації з удосконалення політики, законодавства і практики у сфері управління хімічними речовинами в Україні, які включено окремим розділом до «Дослідження політики та законодавства у сфері управління хімічними речовинами в Україні».