Увага! Це архівна версія сайту. Новий сайт ВЕГО «МАМА-86» знаходиться ТУТ

Відбувся тренінг для тренерів з політики сталого розвитку

20—21 жовтня в Женеві Північний альянс за сталий розвиток (ANPED) за підтримки Регіонального офісу для Європи ЮНЕП провів тренінг для тренерів з політики Сталого розвитку, формування та участі НУО в місцевих, національних та міжнародних процессах, зокрема роботі Комісії ООН зі сталого розвитку. В тренінгу взяла участь президент ВЕГО «МАМА-86» Г. М. Голубовська-Онісімова.

Після Всесвітнього самміту зі сталого розвитку (ВССР), що відбувся в Йоганнесбурзі в 2002 р., формат роботи КСР ООН змінився. Відтоді, кожна група тем розглядається КСР протягом 2-річного циклу: перший рік — огляд ситуації, другий рік — політичні рішення.  В 2007 році політичні рішення будуть стосуватися енергетики, промислового розвитку, забруднення повітря та змін клімату. В 2008—2009 буде проходити наступний дворічний цикл за тематикою: сільське господарство, сільський розвиток, ґрунти, засуха, опустелювання, а також спеціальний фокус на Африці. В 2010—2011 рр. огляд ситуації та політичні рішення будуть стосуватися транспорту, хімічних речовин, відходів, видобутку корисних копалень, а також 10-річній рамковій програмі зі сталого споживання та виробництва.

Тренінг було присвячено вивченню можливостей для участі всіх секторів суспільства в процесі сталого розвитку, що координується КСР ООН та регіональними економічними комісіями ООН, а також планування спільної кампанії з підвищення обізнаності та зміцнення участі громадськості та інших зацікавлених сторін в розвитку та впровадженні Національних стратегій зі сталого розвитку, а також регіональних та глобальних процесах.

Матеріали та результати тренінгу будуть використані ВЕГО «МАМА-86» для проведення спільно з ANPED, WECF і St. James Research семінару-тренінгу для українських та східноєвропейських учасників, що попередньо планується на кінець березня 2007 року.