Увага! Це архівна версія сайту. Новий сайт ВЕГО «МАМА-86» знаходиться ТУТ

Відбулася Європейська регіональна консультативна зустріч з підготовки до 8-го Глобального форуму громадянського суспільства (ГФГС) ЮНЕП

23—25 жовтня 2006 року в Женеві відбулася Європейська регіональна консультативна зустріч з підготовки до 8-го Глобального форуму громадянського суспільства (ГФГС) ЮНЕП, який відбудеться в 5—7 лютого 2007 року в Найробі паралельно до Глобального форуму міністрів охорони навколишнього середовища (ГФМОНС) та Урядової ради. Близько 70 учасників від національних комітетів ЮНЕП, громадських національних та міжнародних природоохоронних організацій, а також основних суспільних груп (Жінки, Молодь, Корінне населення, Місцева влада, Робітники та Профспілки, Бізнес та промисловість, Науковці та Фермери)  обговорили спільну платформу до 24ї сесії Урядової ради/ ГФМОНС, основними темами якої визначено дві: 1. Глобалізація та довкілля 2. Реформа ООН. Також, додаткові теми, що обговорювалися, включали: 3. Вода 4. Управління хімічними речовинами 5. Гендерна рівність 6. Політика і практика сталих закупівель 7. Міжнародні та регіональні процеси.

Спільна платформа учасників зустрічі була викладена в проекті спільної Заяви, яка була підготовлена тимчасовими тематичними групами. Проект англійською мовою знаходиться за адресою http://www.unep.ch/roe/images/csimages/day3docs/RCSF8_draft_statement.pdf

В зустрічі взяла участь президент ВЕГО «МАМА-86» Ганна Голубовська-Онісімова, яка працювала в робочій групі «Гендер та довкілля». До складу робочої групи також входили давні партнери «МАМА-86» — Ірене Данкеман (WEDO), Голова РГ, та Саша Габізон, міжнародний директор WECF. Ганна Голубовська-Онісімова була репортером РГ «Гендер та довкілля» на пленарних засіданнях.

Наразі відбувається електронне голосування за кандидатів від учасників зустрічі для річної роботи в Урядовій раді (2 особи) та для участі в ГФМОНС (2 особи). Про результати голосування буде повідомлено додатково.