Увага! Це архівна версія сайту. Новий сайт ВЕГО «МАМА-86» знаходиться ТУТ

Відбулося пікетування Державної екологічної інспекції України

У середу, 21 червня 2006 року представники ВЕГО «МАМА-86» спільно з Національним екологічним центром України, Дружиною охорони природи Київського національного університету «Зелене майбутнє», Туристичним клубом «Чотири сторони», Громадянською партією «Пора», Українським дитячо-юнацьким товариством «Січ» і молодіжною громадською організацією «Броварське козацьке товариство» взяли участь у пікетуванні будівлі Державної екологічної інспекції України з приводу невиконання моніторингу дотримання чинного природоохоронного законодавства України та процедур у процесі будівництва економічно необґрунтованого, екологічно небезпечного та технологічно застарілого об'єкта енергетики — Ташлицької гідроакумулюючої електростанції (ТГАЕС) на р. Південний Буг.

Метою пікету було вимагання виконання керівництвом та службовцями Держекоінспекції України своїх посадових обов'язків щодо припинення незаконних дій будівельниками ТГАЕС на території регіонального ландшафтного парку «Гранітно-степове Побужжя» — заповідного об'єкта загальнодержавного та міжнародного значення для запобігання знищенню останнього автентичного ландшафту Запорізької Січі, національної святині — Бузького Гарду.

Результатом пікетування стали переговори представників громадських організацій з начальником Державної екологічної інспекції України, Костровим Миколою Михайловичем. Під час переговорів було досягнуто усної домовленості про офіційне звернення Миколи Михайловича до Міністерства палива та енергетики України щодо сприяння вирішенню даної проблеми.

Наступним кроком громадськості стане пікетування у п’ятницю Кабінету міністрів України.

Усі небайдужі запрошуються до участі у пікеті.

Валентина Слівінська
Інформаційний менеджер ВЕГО «МАМА-86»