Увага! Це архівна версія сайту. Новий сайт ВЕГО «МАМА-86» знаходиться ТУТ

Відбулися громадські обговорення на тему
«Екологічна політика — реалізація наших інтересів»

23 листопада 2006 року під проводом Всеукраїнської екологічної громадської організації (ВЕГО) «МАМА-86» відбулися громадські обговорення на тему «Екологічна політика — реалізація наших інтересів».

Участь у обговореннях взяли близько ста представників громадських організацій екологічного спрямування, науковців, освітян, державних службовців. На зустрічі виступили із доповідями та відповіли на запитання присутніх перший заступник міністра охорони навколишнього середовища України Святослав Куруленко, голова Ради по вивченню продуктивних сил України Богдан Данилишин та голова Державної служби заповідної справи Ігор Іваненко. Також на громадських обговореннях були представлені доповіді провідних фахівців, результати експертного опитування та дослідження ефективності екологічної політики в Україні.

Після загального засідання та роботи у групах, учасники заходу виробили пропозиції щодо першочергових рішень центральних і місцевих органів державної влади для підвищення ефективності екологічної політики.

Учасники обговорень вирішили створити ініціативну групу в складі А. Голубовської-Онісімової, ВЕГО «МАМА-86», В. Мельничука, НЕЦУ, В. Березіна, ЕКЦ «Бахмат», яка до 23 грудня підготує план громадського лобіювання пріоритетних пропозицій громадськості, концепцію створення і довгострокової діяльності мережі екоНУО з екополітики «Зелений Майдан», завершить опрацювання резолюції Громадських обговорень.

Захід проводився в рамках проекту «Громадське лобіювання першочергових рішень влади для підвищення ефективності екологічної політики» у партнерстві з Еколого-культурним центром «Бахмат» (м. Артемівськ), Асоціацією «Наш дім» (м. Івано-Франківськ) та Кримською республіканською асоціацією «Екологія і Мір» (м. Сімферополь), за фінансової підтримки Міжнародного фонду «ВІДРОДЖЕННЯ».

ВЕГО «МАМА-86» висловлює подяку Національному Педагогічному Університету ім. М. П. Драгоманова за сприяння у проведенні громадських обговорень.