Увага! Це архівна версія сайту. Новий сайт ВЕГО «МАМА-86» знаходиться ТУТ

Вийшла з друку збірка матеріалів «Громадське лобіювання першочергових рішень влади для підвищення ефективності екологічної політики»

Ця публікація підготовлена в рамках проекту «Громадське лобіювання першочергових рішень влади для підвищення ефективності екологічної політики», який виконувався Всеукраїнською екологічною громадською організацією «МАМА-86» у партнерстві з Еколого-культурним центром «Бахмат» (м. Артемівськ), Асоціацією «Наш дім» (м. Івано-Франківськ) та Кримською республіканська асоціацією «Екологія і Мір» (м. Сімферополь), за участі Луганської обласної екологічної організації «Зелений Світ», за фінансової підтримки Міжнародного фонду «Відродження».

Проект було спрямовано на консолідацію зусиль екологічних громадських організацій України для відстоювання власної позиції та підвищення впливу на органи влади шляхом проведення кампанії з громадського лобіювання, інформування громадськості про стан екологічної політики та розвиток суспільного діалогу щодо можливостей підвищення її ефективності.

Мета цієї публікації — не відзвітувати за здійснений проект, а дати уявлення про етап, на якому перебувають як вітчизняна екополітика, так і український громадський природоохоронний рух взагалі. Тому окрім основних результатів проектної діяльності — аналітичного документу «Екологічна політика в Україні та вплив громадськості», аналітичного звіту за результатами експертного опитування, методики проведення громадського лобіювання, резолюції громадського обговорення, проектів установчих документів спілки «Зелений Майдан» — в публікації коротко описаний досвід співпраці українських екологічних НУО та опубліковані документи зеленого руху, спрямовані на подолання екологічної кризи в державі.

Робота ВЕГО «МАМА-86» з лобіювання пропозицій для поліпшення екологічної політики та законодавства на місцевому, національному та міжнародному рівнях, триває. Ми запрошуємо всі зацікавлені сторони приєднатися до нас і чекаємо на пропозиції співпраці та коментарі.

Видання здійснене за фінансової підтримки МФ «Відродження» та OxfamNovib (Нідерланди).

Електронну версію публікації можна завантажити з веб-сайта ВЕГО «МАМА-86» (PDF, 813 кб).