Увага! Це архівна версія сайту. Новий сайт ВЕГО «МАМА-86» знаходиться ТУТ

Міжнародний водний форум «АКВА Україна — 2005»

6 жовтня 2005 р. в рамках Міжнародного водного форуму «АКВА Україна — 2005» ВЕГО «МАМА-86» разом з Українською водною асоціацією провели семінар «Водопостачання, санітарія та гігієна для всіх в Україні» та навчальний тренінг «Екологічна санітарія — новий підхід до вирішення проблем з побутовими стоками».

Уже вдруге тема «Водопостачання, санітарія та гігієна для всіх в Україні» зібрала 98 представників різних зацікавлених сторін: Верховної Ради України, Міністерства економіки, Міністерства охорони навколишнього природного середовища України, Державного комітету України з питань житлово-комунального господарства, Державного Комітету водного господарства, посольства Королівства Нідерланди, посольства Норвегії, громадських організацій, науковців. Присутні зібралися для обговорення проблем доступу громадян України до якісної питної води та належних умов санітарії в контексті Цілей розвитку тисячоліття по воді та санітарії та для обміну досвідом щодо розвитку партнерства між різними секторами суспільства заради вирішення проблем води та водопостачання і водовідведення на місцях.

Представники держструктур надали інформацію щодо національних задач розвитку, впровадження Протоколу по воді та здоров'ю, про Загальнодержавну програму «Питна вода України» та про ситуацію з водопостачанням у сільській місцевості України. Своїм досвідом щодо співпраці з місцевими органами влади та іншими зацікавленими сторонами поділилися представники громадських організацій. Були представлені кілька нових технологій та ідей щодо вирішення проблем водопідготовки, знезараження води та стоків.

До фінального документу семінару — резолюції — увійшли пункти про необхідність впровадження інтегрованого управління водними ресурсами та розвиток партнерства між різними секторами у вирішенні проблем води.

Головною метою навчального семінару: «Екологічна санітарія — новий підхід до вирішення проблем з побутовими стоками» було представлення екосанітарії та досвіду впровадження нових технологій, побудованих на її принципах Для проведення заходу Всеукраїнська екологічна неурядова організація «МАМА-86» запросила до участі провідних вчених-експертів з Німеччини, Норвегії та Швеції.

Заходи відбулися за підтримки Ради з співпраці в галузі водопостачання та санітарії при ВООЗ, проекту «Співпраця задля сталого розвитку на селі: водопостачання, екосанітарія та органічне сільське господарство» програми МАТРА Міністерства закордонних справ Королівства Нідерландів та проекту «За стійкий розвиток для всіх: екосанітарія та управління відходами» French Foundation.

Для контактів: Цвєткова Ганна — тел. 278–77–49, e-mail: