Увага! Це архівна версія сайту. Новий сайт ВЕГО «МАМА-86» знаходиться ТУТ

Відбувся семінар «Зміцнення потенціалу з питань хімічної безпеки серед НУО в Білорусі, Росії і Україні»

З 1 по 7 грудня в Швеції проходив семінар «Зміцнення потенціалу з питань хімічної безпеки серед НУО в Білорусі, Росії і Україні», організований шведською неурядовою организацією The International Chemical Secretariat (ChemSec) в партнерстві з ВЕГО «MАМА-86» в Україні, Екологічною групою Фонд реалізації ідей в Білорусі і Центром «Еко-согласие» в Росії.

Мета цього семінару — дати можливість для представників НУО з Білорусі, Росії, України  і Швеції обговорити і розширити їх знання і досвід в області хімічної безпеки.

На семінарі обговорювалися три основні теми:

  1. Непридатні пестициди як складник токсичних хімікатів;
  2. Стратегічний підхід до міжнародного регулювання хімічними речовинами (SAICM) як інструмент для безпечного управління хімічними речовинами;
  3. Нове хімічне законодавство ЄС — REACH: проблеми і можливості.

Учасники семінару мали можливість познайомитися з роботою Шведського хімічного агентства (the Swedish Chemicals Agency — KEMI) і обговорити перспективи спільної роботи KEMI та НУО.

Учасники семінару познайомилися з роботою компанії Ragn-Sells (Стокгольм), яка займається поводженням з небезпечними відходами — збиранням, сортуванням, упаковкою, перевезенням, регенерацією і остаточним видаленням небезпечних відходів і інших спеціальних відходів. Компанія займається також ремедиацией грунтів, які забруднені залишками нафти і хімікатами.

На закінчення роботи семінару його учасники підготували проект плану сумісних дій, направлених на роботу в майбутньому по підтримці і імплементації SAICM по трьом напрямам:

  1. Інформаційна робота.
  2. Відходи.
  3. Здоров'я.

Програма семінару (англійською мовою, PDF, 35 кб)

Контакт: Ольга Цигульова, «МАМА-86-Харків»