Увага! Це архівна версія сайту. Новий сайт ВЕГО «МАМА-86» знаходиться ТУТ

Мешканці вулиці Олеся Гончара захищають сквер від зазіхань будівельників

7 жовтня 2005 року в Києві «МАМА-86» приєдналися до мешканців вул. Олеся  Гончара, які борються проти чергової незаконної забудови. Щоб відновити знищений сквер і запобігти початку будівельних робіт, представники нашої організації закупили та привезли на місце події саджанці дерев. Зараз насадження цілодобово охороняють мешканці, аби захистити його від нової вирубки.

Уже понад місяць жителі вулиці Олеся Гончара борються за своє право на нормальні умови життя, яке забезпечується Конституцією України. Київська міська рада надала дозвіл на будівництво резиденції посла Грузії на ділянці площею 0,1 га, для чого були знищені сквер з дитячим майданчиком. Це будівництво порушує право громадян на відпочинок та безпеку довкілля. Думка громадськості з приводу побудови багатоповерхового велетня з попереднім знищенням зони відпочинку не враховувалася. А тим часом безпечність нового будинку ставиться під сумнів, оскільки існує реальна загроза, що сусідні будинки можуть постраждати як при будівництві, так і після здачі будівельного об'єкта в експлуатацію.

Місцева влада ігнорує звернення мешканців припинити свавільну практику незаконного продажу земельних ділянок у центрі міста. Тому біля знесених дитячих гойдалок та щойно посаджених лип, каштанів та черешень розставлені намети, а ініціативна група мешканців будинків за підтримки різних громадських організацій та політичних партій чинять спротив будівельникам. Тим часом організація-виконавець «Будівельна компанія «Міськбудінвест» розповсюдила серед мешканців листа, в якому вимагає «припинити протизаконні дії», що перешкоджають будівництву житлового комплексу, і навіть погрожує кримінальною відповідальністю. Хоча насправді отримані ними дозволи не є свідченням того, що будівництво на місці чи не єдиної зеленої зони в цьому мікрорайоні є законним. Менше з тим, будівельники готові розпочинати роботи, хоча вирок суду, куди звернулися мешканці прилеглих будинків, ще не винесений.

Сподіваємося на те, що боротьба не буде марною, — сквер відновлять, заборонивши протиправне будівництво.