Увага! Це архівна версія сайту. Новий сайт ВЕГО «МАМА-86» знаходиться ТУТ

День Дунаю 2007

Цього року День Дунаю в Україні має стати святом радощі, фестивалю і музики. Він пройде під гаслом: «Святкуємо культури Дунаю!» і об’єднає всі культури і національності, що живуть у басейні ріки. Основні святкові дійства проходимуть у Вілково, але в них будуть брати участь представники інших міст Одеської області: Татарбунар, Одеси, Kiлiї, Рені, Болграда та Ізмаїла.

27-го червня стартують яхтова регата та велопробіг. Велосипедисти та яхтсмени вирушать у путь з Одеси до м. Вилкове, яке розташоване у дельті Дунаю. Яхти будуть нести на борту плакат, присвячений Дню Дунаю. Велосипедисти будуть проводити інформаційну кампанію про День Дунаю серед жителів сіл і міст на своєму шляху. Велопробіг та яхтова регата мають вчасно прибути до Вилкового, щоб приєднатися до веселого і яскравого свята Дня Дунаю. Під час святкування будуть проходити виставки місцевих митців, ярмарки традиційних ремесел, лунатиме жива музика, всім бажаючим можна буде покататися на човнах уздовж берегів Дунаю.

Цей день надовго запам’ятається. Духовий оркестр гратиме відому класичну і народну музику, на головній вулиці міста працюватиме ярмарок на відкритому повітрі, демонструючи місцеві традиційні ремесла і вишивку. Буде проходити виставка робот місцевого художник Олександра Шаронова, присвячена місцевим традиціям і культурам. У цей день буде відкрито Музей рибалки у м. Вилкове.

Усі бажаючи зможуть насолоджуватися катанням на човнах по Дунаю і почастувати знаменитого дунайського оселедця. Нарешті, відбудеться грандіозний концерт народної творчості у виконанні дев'яти фольклорних самодіяльних колективів. Планується запросити біля 250 артистів.

Головна вулиця, що простяглася вздовж Дунаю, і порт, де проходитиме концерт, будуть прикрашені гірляндами з квітів. Після офіційної церемонії відкриття святкування символічний вінок Дунаю буде спущено на воду. Свято закінчить молодіжною дискотекою і феєрверком о 21:00!

Вже за місяць до святкування розпочалася просвітня робота на базі інформаційного центра Дунайського біосферного. Головна мета цієї роботи підвищити рівень поінформованості людей, особливо дітей, про екологічну цінність ріки та необхідність берегти її. Гості інформаційного центру отримають плакати, листівки, екологічну газету «Екологічна скринька» та буклет «Дунай — ріка життя». Ці та інші видання, інформаційні диски та футболки будуть також розповсюджуватися як серед школярів, так і студентів вузів та читачів, і передані у бібліотеки  та інші організації  в Одеській області. Ця робота буде сприяти приверненню уваги людей, що живуть у дельті Дунаю до його проблем та необхідності спільних дій на захист водних ресурсів та природи, збереження культурної спадщини народів Придунав’я.

Oрганізатори святкування Дня Дунаю 2007  в Придунав’ї:

ВЕГО «МАМА-86», ГО «МАМА-86-Татарбунари» (м. Татарбунари), Дунайський біосферний заповідник (м. Вилкове), Екологічний клуб «Дунай» (м. Вилкове), Одеський екологічний університет (м. Одеса), Молодіжний центр ім.Вернадського (м.Одеса), екологічна НУО «Жайворонок» (м. Кілія), екологічна НУО «Еко-Рень» (м. Рені), Південноукраїнська організація «Добра воля» (м. Ізмаїл).

Головний спонсор та партнер — компанія «Кока-Кола»

За сприяння Одеської облдержадміністрації, Управління культури і туризму Одеської ОДА

За подальшою інформацією звертайтеся до:

Ганни Цвєткової, ВЕГО «МАМА-86»
e-mail:

Ірини Вихристюк, «MAMA-86–Татарбунари»
e-mail:
(04844) 31066;  8(067) 3460842.