Увага! Це архівна версія сайту. Новий сайт ВЕГО «МАМА-86» знаходиться ТУТ

Святкування Міжнародного Дня Дунаю 2007 на Одещині пройде під міжнародним гаслом «Святкуємо культури Дунаю!»

Прес-анонс

Всеукраїнська екологічна громадська організація (ВЕГО) «МАМА-86» спільно з 6 організаціями Одещини: ГО «МАМА-86-Татарбунари» (м. Татарбунари), Дунайський біосферний заповідник (м. Вилкове), Екологічний клуб «Дунай»  (м. Вилкове), Одеський екологічний університет (м. Одеса), Молодіжний центр ім. Вернадського (м. Одеса), екологічна НУО «Жайворонок» (м. Кілія), екологічна НУО «Еко-Рень» (м. Рені), Південноукраїнська організація «Добра воля» (м. Ізмаїл) та компанія «Кока-Кола Україна» готуються гідно відсвяткувати Міжнародний день Дунаю — 2007.

Мета свята — привернути увагу до унікальної культурної і природної спадщини Дунайської дельти, показати традиції корінних жителів Придунав’я.

Серед заходів, що плануються:

  • Інформаційний перехід на яхтах та велопробіг за маршрутом «Одеса — Вилкове» 27—29 червня;
  • Проведення фестивалю «Святкуємо культури Дунаю», який розпочнеться о 15:00 у м. Вилкове народними гуляннями, катаннями на човнах, в тому числі на човні з екологічним електричним двигуном. Гості зможуть відвідати візит-центр ДБЗ, виставку місцевого художника Олександра Шаронова присвячену традиціям та побуту корінного населення Придунав’я; придбати сувеніри з природних матеріалів. Екотуристична компанія «Салікс» відкриє музей рибалки. О 18:00 розпочнеться святковий концерт, в якому візьмуть участь народні фольклорні колективи  Кілійського, Ізмаїльського, Болградського районів.

Широке святкування Дня Дунаю пройде цього року в усіх тринадцяти придунайських країнах. Цей день було започатковано 3 роки тому на честь підписання у 1994 році у Софії (Болгарія) Конвенції з охорони ріки Дунай. Святкувати День Дунаю запропонувала Міжнародна Комісія захисту ріки Дунай (МКЗРД) (International Commission for the Protection of the Danube River (ICPDR), яка розташована у Відні та до складу якої входять представники всіх придунайських країн на рівні міністрів. З 2006 року офіційним партнером святкування Дня Дунаю виступає компанія «Кока-Кола Україна» з метою спільного захисту та збереження р. Дунай.

СВЯТО МІЖНАРОДНОГО ДНЯ ДУНАЮ 2007 НА ОДЕЩИНІ ОБІЦЯЄ БУТИ ЦІКАВИМ ТА ПРИВЕРНУТИ УВАГУ ШИРОКОГО КОЛА ГРОМАДСЬКОСТІ ДО ВШАНУВАННЯ КУЛЬТУРНОЇ СПАДЩИНИ НАРОДІВ ДУНАЮ.

ЗАПРОШУЄМО УСІ ЗАЦІКАВЛЕНІ ЗМІ НА СВЯТО КУЛЬТУР ДУНАЮ 29 ЧЕРВНЯ 2007 РОКУ У М. ВИЛКОВЕ

Святкування Дня Дунаю 2007 на Одещині здійснюється при сприянні Одеської облдержадміністрації, Управління культури і туризму Одеської ОДА та за підтримки компанії «Кока-Кола Україна».

Контакти:

Ірина Вихристюк (Татарбунари) — (04844) 31066; 8(067) 3460842;
Тетяна Балацька (Вилково) — (04843) 32340; 8 (067) 1172876;
Тетяна Чорна (Одеса) — (248) 358170; 8(067) 4862676.