Увага! Це архівна версія сайту. Новий сайт ВЕГО «МАМА-86» знаходиться ТУТ

Розпочато проект «Азбест — підвищення поінформованості у Східній Європі для підтримки Роттердамської конвенції»

Всеукраїнська екологічна громадська організація «МАМА-86» розпочала спільний проект «Азбест підвищення поінформованості у Східній Європі для підтримки Роттердамської конвенції», у партнерстві з неурядовими організаціями Росії (Центр вирішення екологічних проблем «ЕкоСогласіє»), Казахстану (Агенція екологічних новин «Greenwomen») и Нідерландів («Жінки у Європі за спільне майбутнє» — WECF) і при підтримці Міністерства житлового будування, спеціального планування та навколишнього середовища Нідерландів.
Метою даного проекту є створення умов для підвищення поінформованості про небезпеку для здоров’я використання азбесту та державну підтримку національних і міжнародних конвенцій, особливо Роттердамської конвенції у країнах регіону СЄКЦА.

В рамках спільного проекту його учасниками підготовлено буклет «Хризотиловий азбест: міфи та реальність» (PDF, 393 кб). У буклеті наведено зібрану інформацію про виробництво і використання азбесту у Казахстані, Росії та Україні і представлено огляд літератури щодо впливу цього мінералу на здоров’я людей.