Увага! Це архівна версія сайту. Новий сайт ВЕГО «МАМА-86» знаходиться ТУТ

Проведено інформаційну акцію до Всесвітнього дня води

Вже четвертий рік підряд напередодні Всесвітнього Дня води ВЕГО «МАМА-86» разом з КП «Водно-інформаційний центр» проводять спільну інформаційну акцію в Музеї води Києва. Цього року учасниками цієї акції стали студенти київських вузів — представники екоклубів та молодіжних організацій.

Зібрати таку аудиторію допомогли активісти студентської організації «ЕкоКлуб Зелена Хвиля» при Національному університеті «Києво-Могилянська академія».

Інформаційна акція відбулася 15 березня 2007 року.  В ній взяли участь 47 представників екоклубів при Національному університеті «Києво-Могилянська академія», Київському Національному університеті імені Тараса Шевченка, Національній аграрній академії (НУКМА), Національному технічному університеті України «Київський політехнічний інститут», Молодіжної Фундації UNESCO та студенти і викладачі Національного педагогічного університету ім. Н. П. Драгоманова.

Розпочалася акція з огляду експозиції Водно-інформаційного центру. А після цікавої екскурсії учасники продовжили бесіду на тему «Водний дефіцит та шляхи його подолання», яка визначена ООН для Дня води 2007. Тема була представлена у доповідях: «Водний дефіцит та шляхи подолання: Світ-Європа-Україна» (доповідач Цвєткова Ганна, ВЕГО «МАМА-86»), «Проблеми дефіциту води в України: доступ до безпечної води» (доповідач Наталья Гозак, Студентська організація «ЕкоКлуб Зелена Хвиля» при НУКМА, «Водний дефіцит та ековиховання» (доповідач Бібічков Владислав, Молодіжна Фундація UNESCO, Київський інститут міжнародних відносин (КІМВ). Доповіді викликали значний інтерес та багато питань з боку студентів. Були цікаві обговорення та пропозиції, щодо можливої подальшої спільної просвітницької роботи з питань довкілля, включаючи проблеми води. 

Учасники заходу отримали добірку інформаційних матеріалів, які підготували Водно-інформаційний центра та ВЕГО «МАМА-86». Серед них тематичні листівки: «Про Всесвітній День води», «Водний дефіцит та шляхи його подолання», «Щодо водних проблем у Європейському регіоні», «Щодо проблеми водного дефіциту в Україні».
Заключним акордом цієї акції стало коло друзів, яке утворили учасники. Так тримаючись за руки та у уявляючи різні образи води, кожний з учасників  проголосив своє бажання — мрію, яка пов’язана з водою. У такому світлому та  радісному настрої  та надіями  на майбутнє розійшлися учасники акції.