Увага! Це архівна версія сайту. Новий сайт ВЕГО «МАМА-86» знаходиться ТУТ

Громадськість пікетувала Адміністрацію Президента

12 лютого 2004 відбувся пікет Адміністрації Президента. Основною вимогою його учасників стало повернення заповідної справи до відання Міністерства охорони навколишнього середовища (нагадаємо, що згідно з Указом Президента від 15.09 ці функції передані в Держкомітет природних ресурсів).

Участь в акції взяли представники багатьох об'єднань громадян (МАМА-86, Зелений Світ, Партії зелених, Національний екологічний центр, Екологія 21 століття, інші організації), та громадяни. Учасниками пікету був підготований пакет документів, що включав звернення громадян та громадських організацій, із пропозиціями внести зміни у вищезгаданий указ Президента з метою повернення заповідної справи до компетенції Міністерства охорони навколишнього середовища.

Акція розпочалась о 12-00 та тривала одну годину. Наприкінці до нас вийшло двоє представників Адміністрації Президента — Курдінович Олександр В'ячеславович, завідуючий відділом Головного управління з питань економічної політики АПУ, Черняков Денис Олегович, головний консультант Головного управління з питань економічної політики АПУ. Вони погодились

на розмову із учасниками акції. У зустрічі взяли участь Адель Босак (Зелений Світ), Оксана Білобран (МАМА-86), Роман Хімко (НЕЦ), Наталія Преображенська (Зелений Світ).

Під час зустрічі представники Адміністрації Президента пояснили нещодавню реорганізацію Міністерства екології та природних ресурсів необхідністю розподілу господарських та контролюючих функцій відповідно до тенденцій, що склались у світовій практиці. Вони закцентували увагу присутніх на неактивному виявленні своє позиції самого Міністерства, яке б, на думку виступаючих, мало б бути більш зацікавленим у вирішенні цього питання. Представники громадськості в свою чергу детально та аргументовано виклали свої погляди, звернувши особливу уваги державних чиновників на неможливість прирівнювання об'єктів заповідної справи до ресурсів та на недопустимості порушення чинного законодавства при здійсненні реформування.

Наприкінці зустрічі представникам Адміністрації Президента був переданий пакет документів, відповідь на які сподіваються отримати представники громадськості.