Увага! Це архівна версія сайту. Новий сайт ВЕГО «МАМА-86» знаходиться ТУТ

ПРЕС-АНОНС

Кампанія «За пріоритизацію екологічної політики»

З1 січня 2007 року о 14:00 в інформаційному агентстві УКРІНФОРМ Всеукраїнська екологічна громадська організація (ВЕГО) «МАМА-86» проводить прес-конференцію на тему «За пріоритизацію екологічної політики».

Учасники заходу переконані, що кризовий стан навколишнього природного середовища та пов’язаного з цим чинника здоров’я населення становить загрозу для національної безпеки України. Технократичні вчинки влади, такі як будівництво Дунайського каналу, Ташлицької ГАЕС, Дністровської ГАЕС, нав’язування планів будівництва нових атомних реакторів, захоплення земель природно-заповідного фонду та багато інших, грубо порушують екологічне законодавство. Не обговорюючи своїх рішень з громадськістю, влада систематично порушує вимоги Оргуської конвенції про доступ до інформації, участь в прийнятті рішень та доступ до правосуддя з питань, що стосуються довкілля.

Більше двох років триває кампанія природоохоронних організацій України «За пріоритизацію екологічної політики». Громадські організації взяли участь у перших Президентських слухання «Виклики, породжені свободою»,  провели круглий стіл  на тему «Екологічна політика в Україні до і після виборів: як досягти позитивних змін?», утворили добровільну неполітичну коаліцію природоохоронних організацій «Зелений майдан» та провели акції протесту, пікети, реалізували проект «Громадське лобіювання першочергових рішень влади для підвищення ефективності екологічної політики».

У прес-конференції за результатами цієї діяльності візьмуть участь Голубовська-Онісімова Ганна Миколаївна, Президент ВЕГО «МАМА-86», Таращук Сергій Володимирович, Голова Національного екологічного центру України, Турос Олена Ігорівна, завідуюча лабораторії Інституту гігієни  та медичної екології ім. О. М. Марзеєва АМН України, Стегній Олександр Григорович, старший науковий співробітник Інституту соціології НАН України та Грінкевич Лідія Едуардівна, координатор проекту ВЕГО «МАМА-86».

Учасники заходу дадуть оцінку ефективності екологічної політики в Україні та рекомендації щодо її поліпшення, оголосять результати проекту і поділяться своїми планами на майбутнє.

Докладніше на: http://mama-86.org.ua або: http://zeleniymaidan.org.ua
Контактна особа: Грінкевич Лідія
Телефон: 8 (044) 278-77-49 або 278-31-01