Увага! Це архівна версія сайту. Новий сайт ВЕГО «МАМА-86» знаходиться ТУТ

ЯМЕГО «МАМА-86-Яремче» завершила будівництво гілки центрального водопроводу в смт. Ворохта

15 липня громадська екологічна організація «МАМА-86-Яремче» в рамках проекту «Співпраця для сталого розвитку сільської місцевості» завершила будівництво гілки центрального водогону для жителів смт. Ворохта Яремчанської міської ради Івано-Франківської області. Довжина гілки — 195 м. Вартість робіт складає 42001 грн. Будівельні роботи в рамках проекту тривали 2 тижні і виконувалися основним підрядником — підприємцем Ткачуком Юрієм Петровичем (ліцензія №208392 від 20 січня 2005 р.). Ця гілка  дасть змогу більше ніж 100 жителям селища підключитися до централізованого водопостачання. Вже зараз населення за власні кошти почало будівельні роботи з підключення власних садиб до водогону.

Активну участь у втіленні проекту з реконструкції водогону у Ворохті беруть громадський комітет (місцеві жителі) Ворохти, голови та представники Ворохтянської та Яремчанської місцевих влад, начальник Яремчанського виробничого управління водопровідно-каналізаційного господарства. Це будівництво стало можливим лише завдяки налагодженню співпраці та активній роботі всіх зацікавлених сторін. Яремчанська міська рада виготовила проектну документацію на реконструкцію водозабірних споруд та водогону, навесні 2006 проклала центральний водогін довжиною майже 1300 м. Найближчим часом розпочнеться заміна верхньої частини трубопроводу на кошти держбюджету 170 тис. грн. На майбутнє заплановано будівництво водозабору, фільтрувальної станції та водогону в рамках комплексних заходів за кошти інвестицій в економіку м. Яремче на 2006—2008 роки на суму 2,6 млн. грн. (рішення виконкому Яремчанської міської ради № 40 від 23 травня 2006 р.).

Саме пілотний проект програми МАТРА допоміг перейти від бажань до складання робочих планів та впровадження практичних кроків для покращення доступу населення смт. Ворохта до питної води. Наполеглива робота «МАМА-86-Яремче» з усіма зацікавленими сторонами зрушила з місця складне питання, що чекало на дії майже півстоліття. Залучення та співпраця всіх учасників проекту — влади, сільської громади, підприємців, фахівців — дозволила закласти основи комплексного та сталого вирішення проблеми питної води у Ворохті на майбутнє.

За детальнішою інформацією звертайтеся за тел. 8-03434-2-20-01
Адреса ел. пошти:




Пілотні проекти

Будівництво екотуалетів