Увага! Це архівна версія сайту. Новий сайт ВЕГО «МАМА-86» знаходиться ТУТ

29.11.2003

Прес-реліз

«ХАЙ НАШЕ МІСТО БУДЕ КОЛЬОРОВИМ»

(Яким бачать рідне місто українські діти)

29 листопада 2003 р. в м. Харків в приміщенні Навчально виховного комплексу № 116 відбулася презентація результатів проекту «Дитячі голоси про проблеми побутового сміття в країні» та урочисте нагородження переможців конкурсу дитячого малюнку та творчості «МІСТО БЕЗ СМІТТЯ», що проводився Харківською міською екологічною організацією «МАМА-86-Харків» за підтримки гранту, наданого Всесвітнім протиспалювальним альянсом екологічних неурядових організацій (GAIA).

Проект «Дитячі голоси про проблеми побутового сміття в країні» мав на меті привернути увагу громадськості до екологічних проблем навколишнього середовища, сприяти вихованню у дітей дбайливого ставлення до довкілля та підвищити поінформованість юних харків'ян та їхніх батьків про проблеми побутових відходів та небезпеку, що виникає при їх спалюванні.

Однією зі складових проекту став конкурс дитячого малюнку та творчості «Місто без сміття», що тривав впродовж березня—травня 2003 року. До участі у конкурсі були запрошені діти віком до 18 років включно.

Загалом на конкурс надійшла, після попереднього відбору, 131 робота від дітей з 15 навчальних та позашкільних закладів м. Харкова та м. Константинівка (Донецька обл.). Усі роботи надзвичайно яскраві, талановиті, самобутні і демонструють глибоке розуміння проблем побутових відходів та чистоти міст в країні та небайдуже ставлення до стану довкілля загалом. Для розкриття тем діти використовували олівці та фарби. Творчу кмітливість вони також проявили при створенні виробів за тематикою «Друге життя відходів».

Найкращі малюнки та вироби були відзначені висококваліфікованим журі, за рішенням якого 66 дітей було відзначено за активну участь у конкурсі. Дипломантами конкурсу стали 34 юних художників. Гран–прі конкурсу здобула 15-річна Оля Свидло за малюнок «Хай наше місто буде кольоровим».

Найкращі малюнки, в яких діти продемонстрували своє бачення проблем побутових відходів в країні та небезпеку спалювання відходів для людства, були використані для оформлення тематичного календаря «Хай наше місто буде кольоровим» на 2004—2005 роки та інформаційно-просвітницьких матеріалів, а саме: буклету про проблеми побутових відходів в країні та ліфлету про діяльність GAIA, спрямованої проти спалювання відходів.

На презентацію проекту «Дитячі голоси про проблеми побутового сміття в країні» були запрошені учасники та переможці конкурсу, представники урядових структур, громадських організацій, науковців та ЗМІ.

За додатковою інформацією звертайтеся до голови Харківської міської екологічної організації «МАМА-86-Харків» Ольги Цигульової за телефоном (0572) 16-95-67 або електронною поштою .