Увага! Це архівна версія сайту. Новий сайт ВЕГО «МАМА-86» знаходиться ТУТ

Всесвітній рух каже «НІ» токсичним речовинам і відходам!

ВЕГО «МАМА-86» стала учасницею всесвітньої акції «Тиждень боротьби зі спалюванням та утворенням відходів», який відзначається 7—14 вересня, починаючи з 2001 року.

Ми приєднуємося до світової спільноти в бажанні покласти край спалюванню відходів та вийти на шлях переходу до чистого виробництва й мінімізації утворення відходів. Не можна й надалі спокійно спостерігати за перевантаженими й небезпечними для здоров'я людей полігонами для зберігання сміття та проектами побудови сміттєспалювальних заводів.

Сміттєспалюванню не місце в майбутньому! На цих заводах знищуються цінні вторинні ресурси, а викиди токсичних речовин наражають на небезпеку здоров'я людей. Дослідження засвідчують, що сотні забруднювачів, зокрема діоксини й важкі метали, які потрапляють у атмосферу в результаті роботи сміттєспалювальних заводів, можуть спричинити рак, порушення репродуктивної функції, послаблення імунної системи людини. Задля збереження здоров'я людей і довкілля уряди багатьох країн під егідою Стокгольмської конвенції (Конвенція про стійкі органічні забруднювачі (СОЗ)) погодилися працювати над попередженням утворення діоксинів та інших СОЗ, які є продуктами згорання. Україна також підписала Стокгольмську конвенцію і взяла на себе відповідні зобов'язання.

Ми вимагаємо впровадження в Україні політики, спрямованої на мінімізацію утворення відходів, і відмови від побудови сміттєспалювальних заводів сьогодні та в майбутньому! Ми підтримуємо вимогу наших закордонних колег щодо поступового зменшення кількості сміттєспалювальний заводів у всьому світі!

Про «День боротьби зі спалюванням та утворенням відходів» у світі

Четвертий рік поспіль громадяни більш ніж 45 країн світу відзначають «День боротьби зі спалюванням та утворенням відходів». У цей день увага зосереджується на необхідності впровадження політики, спрямованої на зменшення кількості відходів.

Ця міжнародна кампанія координується Всесвітнім альянсом альтернатив сміттєспалювальним заводам (Global Alliance for Incinerator Alternatives), мережею неурядових громадських організацій, які працюють разом задля вирішення проблем з відходами. До нього входять 500 неурядових організацій і представників громадськості з 77 країн.

Щовересня протягом тижня представники більше ніж двісті громадських коаліцій і груп проводять акції по всьому світу. Їхня діяльність спрямована на широке інформування щодо загрози для суспільства, пов'язаної з надмірним утворенням сміття та розвитком сміттєспалювальної галузі. Учасники акції призначають зустрічі представникам урядових структур, які займаються питаннями відходів, а також здійснюють інформаційно-просвітницьку діяльність серед громадськості. Вони закликають уряди своїх країн впроваджувати політику, спрямовану на мінімізацію утворення відходів, заборону використання токсичних речовин, підвищення відповідальності виробників та на впровадження державної просвітницької програми щодо сталого споживання, повторного використання ресурсів та компостування.

За детальнішою інформацією звертайтеся за телефоном 8 (044) 278–77–49.

Електронна адреса:

Додаткові матеріали:

Сжигание опасно для человечества

Світ СОЗ