Увага! Це архівна версія сайту. Новий сайт ВЕГО «МАМА-86» знаходиться ТУТ

ПРЕС-АНОНС

Контакти:
Тетяна Балацька (Вилково) — (04843) 32340
Лариса: Острякова (Ізмаіл) — (04841) 24594

СВЯТКУВАННЯ МІЖНАРОДНОГО ДНЯ ДУНАЮ 2006 НА ОДЕЩИНІ
ПРОЙДЕ ПІД МІЖНАРОДНИМ ГАСЛОМ «ДУНАЙ — РІКА ЖИТТЯ»

Всеукраїнська екологічна громадська організація (ВЕГО) «МАМА-86» спільно з трьома Дунайськими дитячими клубами міст: Вилково, Ізмаїлу та Одеси, Міністерством охорони навколишнього природного середовища України та компанією «Кока-Кола» проведуть кілька спільних акцій, приурочених до святкування Міжнародного дня Дунаю — 2006. Серед них:

  • 15—16 червня — пізнавальне сафарі на риб «Живе срібло Дунаю»;
  • 19—25 червня — дослідницька експедиція на озера Кугурлуй та Картал;
  • 21—23 червня — очищення єриків м. Вилково.

29 червня діти разом з представниками Дунайського біосферного заповідника, громадської організації «МАМА-86-Одеса», Міністерства охорони навколишнього природного середовища України та компанії «Кока-Кола» подорожуватимуть гирлами Дунайської дельти, відвідають «0»-кілометр, де проведуть акції з очищення берегової смуги, творчі конкурси та вікторини. У святкуванні візьмуть участь 115 дітей.

Широке святкування Дня Дунаю пройде цього року в усіх тринадцяти придунайських країнах. Цей день було започатковано 3 роки тому на честь підписання у 1994 році у Софії (Болгарія) Конвенції з охорони ріки Дунай. Святкувати День Дунаю запропонувала Міжнародна Комісія захисту ріки Дунай (МКЗРД) (International Commission for the Protection of the Danube River (ICPDR), яка розташована у Відні та до складу якої входять представники всіх придунайських країн на рівні міністрів. 1 червня 2005 року МКЗРД підписала Меморандум Порозуміння з компанією «Кока-кола» з метою спільного захисту та збереження р. Дунай.

СВЯТО МІЖНАРОДНОГО ДНЯ ДУНАЮ 2006 НА ОДЕЩИНІ ОБІЦЯЄ БУТИ ЦІКАВИМ ТА ПРИВЕРНУТИ УВАГУ ШИРОКОГО КОЛА ГРОМАДСЬКОСТІ ДО ВИРІШЕННЯ НАГАЛЬНИХ ПРОБЛЕМ РІЧКИ ДУНАЙ.

Детальніше про результати святкування Дня Дунаю на прес-конференції.

* * *
ПРЕС-КОНФЕРЕНЦІЯ ВІДБУДЕТЬСЯ 29 ЧЕРВНЯ 2006 РОКУ
У М. ВИЛКОВО, ОДЕСЬКА ОБЛ..
ЗАПРОШУЄМО УСІ ЗАЦІКАВЛЕНІ ЗМІ
Святкування Дня Дунаю 2006 на Одещині здійснюється при сприянні Міністерства охорони навколишнього природного середовища України та за підтримки компанії «Кока-Кола Беверіджиз Україна Лімітед».