Увага! Це архівна версія сайту. Новий сайт ВЕГО «МАМА-86» знаходиться ТУТ

НА МАЙДАНІ МАЙОРИТЬ ЗЕЛЕНО-БІЛИЙ ПРАПОР!

22 липня 2006 року майдан Незалежності, Київ

Прес-реліз

Прапор «Зелений Майдан»18 липня 2006 року на майдані Незалежності в Києві піднявся прапор «Зеленого майдану», добровільної неполітичної ініціативи, започаткованої низкою громадських екологічних організацій, учасниць Перших Президентських слухань «Виклики, породжені свободою». Основною метою об’єднання є підвищення пріоритетності екологічної політики в державі для переходу України до екологічно збалансованого розвитку. Кольори прапору — зелений та білий, які символізують природу і чистоту.

У агітаційному наметі «Зелений майдан» розповсюджується інформація про антиекологічні дії уряду та позицію екологічних громадських організацій щодо ряду протизаконних рішень, які шкодять довкіллю та порушують права мешканців України. У центрі уваги зелених майданівців проблема затоплення історичного урочища Бузький Гард задля добудови Ташлицької ГАЕС і прийняття Енергетичної стратегії України до 2030 року, в якій заплановане спорудження 22 нових атомних реакторів. Усі незгодні з цими рішеннями влади можуть взяти участь у підписних кампаніях, які проводяться у наметі.

До рішучих дій екологів підштовхнуло хронічне ігнорування владою звернень, протестів, акцій та пропозицій громадськості. Усі спроби інтегрувати природоохоронну складову у державну політику не знайшли відгуку у нової влади, так само як не знаходили у старої. Громадські організації, як і раніше, не можуть впливати на прийняття рішень. Тим часом екологічна криза в Україні продовжує поглиблюватися.

«Наш досвід створення ситуативних коаліцій, проведення спільних кампаній та акцій, зокрема антиядерної, „За пріоритетність екологічної політики”, „Гарду – ТАК !” тощо, підказує, що саме зараз, у момент вимушеного піднесення громадянської свідомості та роздачі нових авансів, існує слушна нагода виступити разом і бути почутими, — кажуть ініціатори акції. — Запрошуємо всіх небайдужих стати зеленим майданівцями та надати допомогу в безперервній роботі намету. Від нас залежить, якою буде екологічна політика в державі!»

НАША ІНІЦІАТИВА НЕ МАЄ НІЧОГО СПІЛЬНОГО З ДІЯЛЬНІСТЮ ЖОДНОЇ З ПОЛІТИЧНИХ ПАРТІЙ.

Акція триватиме до 28 липня, дня закінчення роботи Парламенту.

Координатори акції — Всеукраїнська екологічна громадська організація «МАМА-86» та Національний екологічний центр України.

За докладнішою інформацією звертайтеся до намету «Зеленого майдану» на майдані Незалежності.

Контактні телефони:
8 (067) 465 70 46, Ганна
8 (050) 545 75 74, Віктор