Увага! Це архівна версія сайту. Новий сайт ВЕГО «МАМА-86» знаходиться ТУТ

Конкурс дитячих проектів зі сталого розвитку

«МАМА-86-Харків» в рамках виконання проекту ВЕГО «МАМА-86» «Зелений вибір України» (напрямок «Екологічна освіта») проводить третій конкурс дитячих проектів «Сталий розвиток на погляд дітей». Наводимо інформацію про конкурс, його мету та завдання, а також умови проведення цього заходу.

Умови проведення конкурсу дитячих проектів
«СТАЛИЙ РОЗВИТОК НА ПОГЛЯД ДІТЕЙ»

1. ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ

Сталий розвиток визначається як «розвиток, що задовольняє потреби дійсного часу, але не ставить під загрозу здатності майбутніх поколінь задовольняти свої власні потреби» (визначення Міжнародної комісії з навколишнього середовища і розвитку під головуванням Гру Харлем Брундтланда, прем’єр-міністра Норвегії, 1987 р.).

Освіта і сталий розвиток — це два процеси, що мають багато спільного. Вони спрямовані у майбутнє та покликані забезпечити якісне життя прийдешніх  поколінь.

Конкурс дитячих проектів «СТАЛИЙ РОЗВИТОК НА ПОГЛЯД ДІТЕЙ» (далі «Конкурс») проводиться Харківською міською екологічною громадською організацією «МАМА-86-Харків» в рамках  проекту «Зелений вибір України» за підтримки Всеукраїнської екологічної громадської організації «МАМА-86» та фонду NOVIB (Королівство Нідерландів).

Ми намагаємося розглядати освіту для сталого розвитку не як окремий навчальний курс, не як предмет в учбовому плані школи, а як окремий напрямок в роботі шкільної адміністрації для організації всього шкільного життя.

Окремі елементи освіти для сталого розвитку можуть бути використані на любому уроці, включені в програму занять кружків, клубів, факультативів.

2. МЕТА Й ЗАВДАННЯ КОНКУРСУ

Конкурс проводиться з метою формування ідей освіти для сталого розвитку; надання практичних знань щодо прийняття індивідуальних і колективних рішень локального та глобального характеру для поліпшення якості життя без загрози для майбутнього планети.

3. УЧАСНИКИ КОНКУРСУ

У Конкурсі беруть участь колективи учнів загальноосвітніх шкіл, ліцеїв, гімназій, навчально-виховних комплексів та студенти вищих навчальних закладів м. Харків та Харківської області.

4. ЧАС ТА МІСЦЕ ПРОВЕДЕННЯ КОНКУРСУ

Конкурс проводиться з 1 грудня до 25 грудня 2006 р. Проектні пропозиції приймаються за адресою: м. Харків, вул. Новгородська, 3 к. 323, офіс ХМЕГО «МАМА-86-Харків». Телефони для довідок: 720-42-60, 716-95-67.

5. УМОВИ ПРОВЕДЕННЯ КОНКУРСУ

На Конкурс приймаються проектні пропозиції від учнівських колективів за тематикою Конкурсу на створення позитивних практик на локальному рівні (родина, школа) з раціонального використання ресурсів (вода, енергія) та вторинного використання побутових відходів; створення ролевих завдань та навчальної  гри для знайомства дітей з елементами освіти для сталого розвитку; створення добірки інформаційних матеріалів для демонстрації ідей стійкого розвитку.

Проектна пропозиція повинна включати:

  • Відомості про заявника проектної пропозиції
  • Назва проектної пропозиції
  • Опис проектної пропозиції (має розкрити мету, завдання та зміст пропозиції; способи досягнення мети; графік реалізації)
  • Бюджет
  • Опис цільових груп, які отримують результати втілення проекту
  • Як будуть розповсюджуватись результати проекту
  • Діяльність, яка буде проводитись після завершення проекту.

Термін реалізації проекту — 2 місяці.

Інформація надана МЕГО «МАМА-86-Харків»