Увага! Це архівна версія сайту. Новий сайт ВЕГО «МАМА-86» знаходиться ТУТ

Партнерство між неурядовими організаціями і науковими структурами для створення потенціалу по зниженню негативного впливу СОЗ на навколишнє середовище та здоров'я людей

Мета проекту — сприяння зниженню негативного впливу СОЗ на здоров'я людей і навколишнє природне середовище в Україні.

Задачі проекту:

  • Зміцнення партнерства між громадськістю, науковими структурами и органами влади при прийнятті рішень по зниженню негативного впливу СОЗ на здоров'я людей і стан навколишнього середовища.
  • Підвищення поінформованості населення про вплив СОЗ на здоров'я і про діяльність щодо зменшення цього впливу.
  • Розширення участі громадськості в розробці і наступному виконанні Національного плану імплементації Стокгольмської конвенції про СОЗ.

До участі проекті запрошено неурядові організації, громади, наукові, освітянські структури, представників промисловості, бізнесу, органів влади та експертів.

Історія

Про діяльність ВЕГО «МАМА-86» на національному рівні можна отримати інформацію на російській мові (http://mama-86.org.ua/ipen/activ_nat.htm).

Міжнародна діяльність ВЕГО «МАМА-86»:

2—6 травня 2005 р. Представник ВЕГО «МАМА-86» взяла участь в роботі Першої конференції Сторін Стокгольмської конвенції про СОЗ.

29 квітня — 1 травня 2005 р. ВЕГО «МАМА-86» прийняла участь у роботі Генеральної Асамблеї IPEN. Звіт про події розміщено на нашому сайті (http://mama-86.org.ua/ipen/report1.htm).

З вересня 2004 року «МАМА-86» проводить роботу по здійсненню проекту «Партнерство між неурядовими організаціями і науковими структурами для створення потенціалу по зниженню негативного впливу СОЗ на навколишнє середовище та здоров'я людей», який є часткою глобального IPEProject.

В 2004 р. «МАМА-86» (Цигульова О.) стала національним координатором IPEN.

В травні 2001 р. представник «МАМА-86» (Д. Імшєнецька) взяла участь у роботі Дипломатичної конференції у Стокгольмі з прийняття Конвенції.

Представник ВЕГО «МАМА-86» (О. Цигульова) також приймала участь у роботи МПК-4 (Бонн, березень 2000 р.) та МКП-5 (Йоханенесбург, грудень 2000 р.).

ВЕГО «МАМА-86» приєдналась до Платформи IPEN у вересні 1999 року під час роботи МПК-3 (Третьої зустрічі Міжнародного переговорного комітету по створенню Стокгольмської конвенції про СОЗ, Женева, 1999 р.), у якої представники «МАМА-86» (О. Кисельова, Л. Грінкевич) приймали участь.