Увага! Це архівна версія сайту. Новий сайт ВЕГО «МАМА-86» знаходиться ТУТ

Україна стала членом Глобального водного партнерства і взяла участь у регіональній нараді

7—8 квітня у Братиславі (Словаччина) відбулася регіональна нарада за участі 12 представників 11 країн-членів регіонального водного партнерства Центральної та Східної Європи (ЦСЄ). Представниця ВЕГО «МАМА-86» Ганна Цвєткова взяла учать у нараді в якості консультанта з екосанітарії від України.

У  лютому 2006 року Україна стала членом Глобального водного партнерства (ГВП) і увійшла до складу регіонального водного партнерства країн ЦСЄ. На березень 2006 року 5 організацій України, серед яких і «МАМА-86», зареєструвалися як члени ГВП. Основна місія цієї організації — сприяти впровадженню інтегрованого управління водними ресурсами (ІУВР) в усьому світі шляхом створення широкої громадянської платформи підтримки принципів ІУВР та просування їх у практику на всіх рівнях (від локального до національного, транскордонного та регіонального).

У рамках регіонального водного партнерства країн ЦСЄ працюють кілька спеціальних робочих груп (СРГ), кожна з яких діє за окремим планом та займається специфічними водними проблемами регіону, пов’язаними з впровадженням засад Інтегрованого управління водними ресурсами в країнах ЦСЄ. Робота цих груп стосується, перш за все, виконання Водної Рамкової Директиви, участі громадськості в управлінні басейнами ріки Дунай та Балтійського моря, вирішення проблем повеней (специфічні блискавичні повені  трапляються у Польщі, Чехії, Румунії, Словаччині та інших країнах регіону). У 2005 році  була створена нова група, яка працюватиме над проблемами екосанітаріЇ та управління стічними водами.

Наразі Україна має розробити  план роботи на 2006 рік та затвердити його у Секретаріатах ГВП. Головна робота в рамках  цього плану має виконуватися на громадських засадах.

Докладніше — у звіті Ганни Цвєткової »»»