Конкурс «Скажи воді «Спасибі!» Друк
Новини - Анонси
П'ятниця, 23 березня 2012, 14:23

Дослідник історії Києва, учень Фінансово-правового ліцею міста Києва, Дмитро Перов займається вивченням витоків київських річок, наносить невідомі джерела та струмки на карту міста. За п’ять років наполегливої праці він вивчив та дослідив 43 водні об’єкти на території міста Києва. Саме тоді виникла ідея проведення акції «Скажи воді «Спасибі!»

Для першого заходу такої акції було обрано виток річки Мокра, який знаходиться поблизу ліцею. Вже другий рік ліцеїсти разом з вчителем — Зрютіною Ольгою Іванівною проводять акції з прибирання та благоустрою території витоку річки: минулого року діти посадили кущі та первоцвіти, а цього року буде встановлена інформаційна табличка з короткими відомостями про річку Мокру.

Колись такі витоки, струмки збиралися у річки і несли свої води вільно до Дніпра. А сьогодні мешканці Києва, крім самого Дніпра і не знають, не пригадають які ж ріки текли або і зараз ще течуть територією міста. Витоки яких річок можна зараз ще віднайти у місті? Що ви знаєте про найближчий до Вашого місця проживання або навчання струмок, виток, джерело, озеро, ставок чи канал? Чи знаєте хоча б його назву?

Щоб змінити ситуацію на краще, необхідно робити хоч маленькі, але конкретні справи. Ми багато говоримо: «Вода — основа життя! Ріки — артерії землі! Без води немає життя», тож дізнаймося більше та зробимо щось корисне задля чистоти наших водних джерел, запоруки нашого майбутнього!

ВЕГО «МАМА-86» та Фінансово-правовий ліцей Фінансово-правового коледжу КНУ ім. Т.Г. Шевченка за підтримки КП «Водно-інформаційний центр» з нагоди Дня води, що відзначається 22 березня, вирішили підтримати ініціативу Дмитра «Скажи воді: «Спасибі!» та оголошують конкурс на кращий логотип, акцію та плакат «Скажи воді: «Спасибі!»

Мета конкурсу: Залучення школярів до вивчення, охорони та відновлення водних ресурсів м. Києва. Формування у школярів дбайливого ставлення до води. Виховання громадянської відповідальності за стан водойм міста.

Конкурс проводиться у трьох номінаціях:

  • Логотип акції «Скажи воді: «Спасибі!» (індивідуальна робота)
  • Акція «Скажи воді: «Спасибі!» (колективна та/або індивідуальна робота);
  • Плакат акції «Скажи воді: «Спасибі!» (колективна та/або індивідуальна робота)

Початок конкурсу: 22 березня 2012 — Всесвітній День води

Закінчення прийому робіт на конкурс: 20 жовтня 2012

Оголошення результатів конкурсу: грудень 2012

Умови конкурсу (Положення про конкурс тут):

До участі в конкурсі запрошуються діти віку від 6 до 16 років, що навчаються в м. Києві.

Матеріали, що приймаються до участі в конкурсі повинні бути підписані: назва конкурсу, номінації, інформація про автора, або колектив авторів: П.І.Б., вік, місце навчання, поштова адреса за місцем проживання, контактний телефон. Розмір малюнків логотипу не більше формату А4, плакатів – не більше формату А3, а акції – опис проведеної роботи до 5 стор., фото акцій, карти водойм, тощо. Надіслані роботи не повертаються. Більш детальна інформація щодо умов конкурсу розміщена на сайті: mama-86.org.ua

Матеріали повинні бути надіслані поштою (поштовий штамп не пізніше 20 жовтня 2012 року) на адресу вул. Академіка Янгеля, 4, оф. 126, м. Київ, 03057 або електронною поштою на адресу Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду з поміткою «на конкурс» та назва номінації. Переможців конкурсу буде визначати Конкурсна комісія, до складу якої будуть запрошені експерти, що займаються проблемами води.

Результати конкурсу будуть опубліковані у грудні 2012 року на сайті ВЕГО «МАМА-86» (mama-86.org.ua ).

Про дату, місце та час проведення нагородження переможців, вручення дипломів та заохочувальних призів буде додатково повідомлено. Роботи переможців будуть оформлені та виставлені в експозиції КП «Водно-інформаційний центр», а також використані при підготовці інформаційних матеріалів ВЕГО «МАМА-86» та для проведення подальших акцій.

Організатори конкурсу запрошують до співпраці ЗМІ для розповсюдження інформації про конкурс та інші організації щодо питань підтримки конкурсу.

Всі кому цікаво дізнатися більше про річки Києва можуть звернутися по інформацію до екологічного гуртка Фінансово-правового ліцею (ел. адреса: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду , тел. (066) 759-12-56).

Більш детальну інформацію можна отримати за телефоном (067) 403-26-09 (контактна особа Наталя Чижмакова) або електронною поштою — Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду та Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду .

 
Головна Новини Анонси Конкурс «Скажи воді «Спасибі!»