Увага! Це архівна версія сайту. Новий сайт ВЕГО «МАМА-86» знаходиться ТУТ

Семінар-презентація
«Технічні рішення для покращення доступу громадян
до питної води в містах та сільській місцевості України»

24 лютого 2004 року ВЕГО «МАМА-86» провела національний семінар-презентацію результатів виконання Програми пілотних проектів: «Технічні рішення для покращення доступу громадян до питної води в містах та сільській місцевості України» кампанії «Питна вода в Україні» ВЕГО «МАМА-86», що здійснювався за фінансової підтримки фонду NOVIB-Oxfam, Нідерланди.

З привітальним словом до учасників семінару-презентації звернулись Бригадир Микола Іполитович — заступник начальника Управління водопровідно-каналізаційного господарства Державного комітету України з питань житлово-комунального господарства та Шиманська Наталя Василівна — заступник голови Постійна комісія з питань охорони довкілля, екологічної безпеки та захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи Київської Міської Ради.

Презентувала Програму пілотних проектів Цвєткова Ганна Максимівна, координатор кампанії «Питна вода в Україні» ВЕГО «МАМА-86». Ганна Максимівна розповіла про етапи впровадження Програми, зокрема було представлено результати реалізації пілотних проектів за трьома напрямками: раціональне водокористування, вирішення проблем питної води для села та альтернативі рішення проблем водозабезпечення для різних груп споживачів.

Учасники події з цікавістю сприйняли презентації результатів пілотних проектів їх безпосередніми виконавцями, ставили багато запитань. Особливу увагу під час обговорення було приділено обміну інформацією щодо практичного досвіду впровадження Програми на місцях та шляхів вирішення проблем, пов'язаним з її реалізацією. На семінарі була презентована збірка матеріалів «Моделі технічних рішень проблем питної води у містах та сільській місцевості України: досвід ВЕГО «МАМА-86», до якої увійшли матеріали впровадження 11 пілотних проектів. На семінарі-презентації була прийнята Резолюція, що 5 лютого була розіслана, разом з матеріалами семінару, до державних установ та органів влади.

Участь у обговоренні взяли 88 представників громадських організацій, державних органів влади (Київської міської ради, ДЕРЖБУДу, ДЕРЖВОДГОСПу), ВАТ «АК КИЇВВОДОКАНАЛ», бізнесу та науки. В роботі семінару-презентації взяли участь і представники міжнародних організацій.

Приємно відзначити, що не лишилися осторонь і засоби масової інформації. 24 журналісти взяли участь у прес-конференції «Що наллєш — те й вип’єш». Численні публікації у газетах, мережі Інтернет, телерепортажі та програми на радіо освітили подію серед української спільноти.