15 жовтня — Міжнародний день миття рук Друк
Середа, 31 жовтня 2012, 16:07

Global Handwashing Day-240x160В цьому році Міжнародному дню миття рук виповнилося 5 років.

Цей день відмічають більш ніж 200 мільйонів чоловік в більше ніж 100 країнах. Митя рук є найбільш ефективним та економічно доступним засобом, що дозволяє попередити захворювання на діарею та гострі респіраторні захворювання, які забирають життя мільйонів дітей в країнах, що розвиваються.

ВЕГО «МАМА-86» всі ці роки проводить акції, присвячені тематиці цього Дня. В цьому році у заходах взяли участь регіональні організації ВЕГО «МАМА-86» Феодосії, Полтави, Ніжина та Нової Каховки. Кожен регіон відмічав цей день по-різному.

В школах м. Полтава та селах Гожули та Мачухи пройшли конкурси малюнків, загальношкільна лінійка «Особиста гігієна — запорука здоров’я», уроки санітарії та гігієни та «Хімія в косметичних та миючих засобах». Всього було проведено 18 уроків для учнів 3–6 класів. 20 школярів, переможців конкурсу, що організувала «МАМА-86-Полтава», поїдуть на екскурсію до Полтавського дендропарку (фото 1).

photo1

В м. Таврійськ були проведені відкриті уроки питань та відповідей щодо правил особистої гігієни (фото 2), а в дитячому садочку №20 м. Феодосія 15 жовтня відбулось «Свято Чистоти», де діти розгадували загадки з гігієни, переглянули мультфільм та зрозуміли важливість такої процедури, як миття рук (фото 3).

photo2

photo3

В м. Нова Каховка та Таврійськ з 1 по 17 жовтня пройшла двотижнева акція у школах міст, присвячена цьому дню. В учбово-освітньому комбінаті №5 м. Таврійськ вчителі розповіли учням 1-класу про правила особистої гігієни та про те, які хвороби можуть бути пов’язані з недотриманням цих правил. В 4-х класах діти в ігровій формі отримали відповіді на питання про те, чому і коли світ почав відмічати День миття рук, в яких творах висміюють «грязнуль», в яких країнах найбільше помирає людей від брудної води і т.п.

Діти отримали в подарунок від «МАМА-86-Нова Каховка» мило та інші предмети особистої гігієни. Такий же подарунок отримав НВК №5.

photo4

«МАМА-86-Ніжин» розповсюджувала інформаційні матеріали щодо правильного миття рук в рамках «Зеленого тижня».

До цього дня «МАМА-86-Феодосія» та «МАМА-86-Ніжин» підготували, опублікували та розповсюдили серед школярів 150 інформаційних листівок (Феодосія) та 300 буклетів (Ніжин), що присвячені правилам миття рук та загальній інформації щодо важливості дотримання цих правил.

poster

Всього в Дні миття рук взяли участь 754 дітей та 16 працівників учбових закладів.

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Головна Питна вода та санітарія Новини 15 жовтня — Міжнародний день миття рук
Google+