ВЕГО «МАМА-86» стала першою НУО в Україні, що отримала асоційований статус ДГІ ООН Друк
Новини - Новини МАМА-86
Понеділок, 14 травня 2012, 10:36

unhq014 квітня 2012 року Комітет неурядових організацій Департаменту громадської інформації ООН надав Всеукраїнській екологічній громадській організації «МАМА-86» асоційований статус.

ВЕГО «МАМА-86» стала першою і на даний момент єдиною громадською організацією в Україні, що отримала асоційований статус Департаменту громадської інформації ООН.

Департамент громадської інформації (ДГІ) виступає посередником між неурядовими організаціями та Організацією Об’єднаних Націй, і підтримує зусилля НУО в напрямку ефективної співпраці з ООН у сфері їхньої діяльності, відповідаючи за обмін інформацією і розвиток партнерства із громадянським суспільством.

Неурядові організації є партнерами ДГІ ще з часу його заснування у 1947 р., проте офіційні відносини між ДГІ та НУО розпочались у 1968 р.

За допомогою асоційованих неурядових організацій ДГІ допомагає людям у всьому світі краще розуміти роботу і цілі ООН. Загалом у світі 1392 НУО мають асоційований статус ДГІ.

ДГІ надає широкий спектр інформаційних послуг неурядовим організаціям, що отримали асоційований статус. Зокрема, для неурядових організацій проводяться щотижневі брифінги, тренінги з комунікацій, щорічна Конференція НУО та щорічна орієнтаційна програма для представників організацій, які щойно отримали асоційований статус. Організації з асоційованим статусом отримують перепустки до штаб-квартири ООН у Нью-Йорку.

Разом з тим, отримання асоційованого статусу із ДГІ накладає на громадські організації ряд важливих зобов’язань, зокрема, інформування ДГІ про свою діяльність, поширення інформації про ООН, її принципи та діяльність тощо.

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Головна Новини Новини «МАМА-86» ВЕГО «МАМА-86» стала першою НУО в Україні, що отримала асоційований статус ДГІ ООН
Google+