Запровадження сортування твердих побутових відходів в селі Микуличин Печать
Новости - Новости МАМА-86
06.03.12 10:39

captionПід такою назвою стартував новий проект на території Карпатського національного природного парку в рамках Антикризової гуманітарної програми Міжнародного Фонду «Відродження» — «За життя у чистому довкіллі!».

Виконавці проекту: ЯМЕГО «МАМА-86-Яремче», Микуличинська сільська рада, Благодійний фонд «Карпатський благочин». У реалізації проекту будуть брати участь територіальна громада с. Микуличин, працівники Карпатського національного природного парку, Яремчанського міського комунального підприємства «Благоустрій», працівники Яремчанського міського відділу освіти, молодь-волонтери.

Перший у Яремчі демонстраційний майданчик для роздільного збору твердих побутових відходів (ТПВ), що розміщений поблизу Екотуристичного візит-центру та головного офісу Карпатського національного природного парку, зіграв свою ключову еко-просвітницьку роль. До речі, він також з’явився завдяки Міжнародному Фонду «Відродження» та ГО «Асоціація економічного розвитку Івано-Франківщини». Неодноразово у візит-центрі відбувалися ключові зустрічі з місцевою владою, громадами. Першими ініціаторами щодо вдосконалення управління відходами шляхом їх сортування стала місцева громада села Микуличин. І не випадково. Це — найбільше село на даній території, що славиться своїми відомими людьми та природним колоритом, а в цьому році ще й святкує своє 600-річчя.

За співпраці з ЯМЕГО «МАМА-86-Яремче» місцева влада прийняла програму покращення санітарного стану села Микуличин на період від 2012 до 2020 років, яка передбачає заходи по розвитку інфраструктури для сортування відходів.

В рамках проекту буде збудовано 5 майданчиків для роздільного збору ТПВ з залученням коштів проекту, місцевої влади та Благодійного фонду «Карпатський благочин». Традиційно, Карпатський НПП значну увагу буде приділяти просвітницькій роботі серед всіх верств населення, особливо — молоді.

27 лютого відбулася установча зустріч учасників проекту з детальним обговоренням робочого плану та розподілом обов’язків.

Основними очікуваними результатами від проекту є покращення санітарного стану села Микуличин, зміцнення партнерства громада-бізнес-влада, підвищення обізнаності та суспільної ролі громадян у процесі охорони довкілля, активізація молоді заради вирішення проблем довкілля та зміцнення її ролі як проміжної ланки між тренерами та батьками щодо формування засад високої екологічної культури в побуті.

Yaremche-1

Yaremche-2

Марта Корчемлюк, координатор проекту

 

Добавить комментарий


Защитный код
Обновить

Главная Новости Новости «МАМА-86» Запровадження сортування твердих побутових відходів в селі Микуличин
Google+