ВЕГО «МАМА-86» взяла участь у Міжнародному екологічному форумі «Довкілля для України-2012» Друк
Субота, 28 квітня 2012, 17:27

efu-2012-logoВЕГО «МАМА-86» взяла участь у Міжнародному екологічному форумі «Довкілля для України», що проходив з 24 по 26 квітня 2012 року у Міжнародному виставковому центрі у Києві.

Основною темою заходів Форуму-2012 стало обговорення створення засад формування екологічно чистого середовища на території України та сусідніх держав. У заході взяли участь представники країн СНД, зарубіжних країн, міжнародні організації, які опікуються питаннями сталого розвитку, захисту довкілля та посилення екологічної безпеки. Провідними темами V Міжнародної виставки «Довкілля 2012» стали питання енергозбереження та органічного землеробства.

Під час Форуму було проведено ряд заходів, серед яких круглий стіл «Громадська оцінка екологічної політики», Міжнародна науково-практична конференція «Зелена економіка»: перспективи впровадження в Україні», Всеукраїнська конференція студентів та аспірантів «Збалансований розвиток України: економічні, екологічні та соціальні аспекти», VII Міжнародний бізнес-форум «Формування національної політики збалансованого споживання та виробництва: спільні дії влади, бізнесу і громадськості» та V Міжнародна виставка «Довкілля-2012».

В рамках круглого столу «Громадська оцінка екологічної політики» Зоряна Міщук, виконавчий директор ВЕГО «МАМА-86», модерувала сесію «Діяльність громадських екологічних організацій. Участь громадськості у прийнятті рішень, що мають вплив на довкілля» та представила загальний огляд ситуації у цій сфері, а також окреслила завдання, що стоять перед громадськістю в контексті підготовки громадської оцінки екологічної політики. Ганна Цвєткова, координатор тематичного напрямку «Питна вода та санітарія», поділилася позитивним досвідом ВЕГО «МАМА-86» щодо лобіювання водної політики.

ВЕГО «МАМА-86» взяла участь у роботі Міжнародної науково-практичної конференції «Зелена економіка»: перспективи впровадження в Україні», в рамках якої Зоряна Міщук доповіла на тему «До сталого споживання в Україні і світі: виклики, інструменти, пріоритетні завдання». Під час Бізнес-форуму, присвяченого формуванню політики сталого споживання і виробництва Людмила Шестакова, голова Кіровоградського місцевого осередку ВЕГО «МАМА-86» та Галина Олійникова, голова екологічної громадської організації «МАМА-86-Артемівськ», представили спільну доповідь щодо поєднання світових принципів «зеленої» економіки з розв’язанням проблеми твердих побутових відходів в Україні: досвід ВЕГО «МАМА-86».

ВЕГО «МАМА-86» також взяла активну участь у роботі Міжнародної виставки «Довкілля-2012» і презентувала на власному стенді інформаційні матеріали та публікації, присвячені проблемам екологічної політики, питанням питної води та доступної санітарії, а також хімічної безпеки та управління небезпечними відходами. На стенді було представлено щорічний журнал організації «ЕкоМама», брошури «Усе про непридатні пестициди» та «Звільнимо разом нашу землю від непридатних пестицидів!», посібник «Що слід знати школяру про особисту гігієну», практичні керівництва «Компостування» та «Як збудувати сухий туалет», брошури «Право на воду та санітарію: законодавча база та ситуація в Україні» та «Національні цільові показники України до Протоколу про воду та здоров’я», інформаційні матеріали щодо конкурсу для школярів «Скажи воді: «Спасибі!» та проекту «Екоскринька», ініційованих ВЕГО «МАМА-86», плакати, листівки та інші друковані матеріали. У перший день роботи виставки на стенді організації демонструвались відеофільми, присвячені проблемам інвентаризації непридатних пестицидів, а також безпеки питної води та санітарії.

За досягнення у сфері екологічної освіти та просвітницької діяльності та за активну участь у роботі форуму ВЕГО «МАМА-86» було нагороджено почесною грамотою та Дипломом міжнародного екологічного форуму «Довкілля для України».

 MG 3709  MG 3716  MG 3723  MG 3729  MG 3732  MG 3733  MG 3734  MG 3735  MG 3736  MG 3737  MG 3738  MG 3740  MG 3741  MG 3743  MG 3750  MG 3752

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Головна Екологізація Новини ВЕГО «МАМА-86» взяла участь у Міжнародному екологічному форумі «Довкілля для України-2012»
Google+