Продовження конкурсу «Скажи воді «Спасибі!» Друк
Новини - Новини напрямку «Питна вода та санітарія»
П'ятниця, 19 жовтня 2012, 16:28

Термін закінчення конкурсу перенесено на 1 червня 2013 року.

Організатори конкурсу ВЕГО «МАМА-86», Фінансово-правовий ліцей Фінансово-правового коледжу КНУ ім. Т.Г. Шевченка та Водно-інформаційний центр (Музей води) висловлюють свою щиру подяку школярам та школам міста Києва, що надіслали свої роботи на конкурс «Скажи воді «Спасибі», та оголошують про продовження терміну конкурсуна кращий логотип, акцію та плакат «Скажи воді: «Спасибі!».

Мета конкурсу: Залучення школярів до вивчення, охорони та відновлення водних ресурсів м. Києва. Формування у школярів дбайливого ставлення до води. Виховання громадянської відповідальності за стан водойм міста.

Конкурс проводиться у трьох номінаціях:

  • Логотип акції «Скажи воді: «Спасибі!» (індивідуальна робота);
  • Акція «Скажи воді: «Спасибі!» (колективна та/або індивідуальна робота) (З рекомендаціями ВЕГО «МАМА-86» щодо можливих акцій можна ознайомитись тут);
  • Плакат акції «Скажи воді: «Спасибі!» (колективна та/або індивідуальна робота).

Початок конкурсу: 22 березня 2012 року

Закінчення прийому робіт на конкурс: 15 травня 2013 року

Оголошення результатів конкурсу: 15 червня 2013 року

УВАГА: Інструкції конкурсу буде доопрацьовано! Слідкуйте за інформацією на нашому сайті mama-86.org.ua!

Умови конкурсу (Положення про конкурс тут):

До участі в конкурсі запрошуються учні 1-11 класів загальноосвітніх навчальних закладів та позашкільних навчальних закладів, а також центрів позашкільної освіти незалежно від підпорядкування, типів і форм власності м. Києва.

Матеріали, що приймаються до участі в конкурсі повинні бути підписані: назва конкурсу, номінації, інформація про автора, або колектив авторів: П.І.Б., вік, місце навчання, поштова адреса за місцем проживання, контактний телефон. Розмір малюнків логотипу не більше формату А4, плакатів – не більше формату А3, а акції – опис проведеної роботи до 5 стор., фото акцій, карти водойм, тощо. Надіслані роботи не повертаються.

Матеріали повинні бути надіслані поштою (поштовий штамп не пізніше 1 червня 2013 року) на адресу вул. Чапаєва 14 оф.1, м. Київ, 01030 або електронною поштою на адресу Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду з поміткою «на конкурс» та назвою номінації. Переможців конкурсу буде визначати Конкурсна комісія, до складу якої будуть запрошені експерти, що займаються проблемами води.

Результати конкурсу будуть опубліковані в липні 2013 року на сайті ВЕГО «МАМА-86» (mama-86.org.ua ).

Про дату, місце та час проведення нагородження переможців, вручення дипломів та заохочувальних призів буде додатково повідомлено. Роботи переможців будуть оформлені та виставлені в експозиції КП «Водно-інформаційний центр» (Музей води), а також використані при підготовці інформаційних матеріалів ВЕГО «МАМА-86» та для проведення подальших акцій.

Організатори конкурсу запрошують до співпраці ЗМІ для розповсюдження інформації про конкурс та інші організації щодо питань підтримки конкурсу.

Всі кому цікаво дізнатися більше про річки Києва можуть звернутися по інформацію до екологічного гуртка Фінансово-правового ліцею (ел. адреса: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду ) або ВЕГО «МАМА-86» (ел. адреса Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду )

Більш детальну інформацію про конкурс можна отримати за телефоном (067) 403-26-09 (контактна особа Наталя Чижмакова) або електронною поштою — Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду .

Ідея конкурсу «Скажи воді «СПАСИБІ» виникла на початку 2012 року на основі заходів, що проводять ліцеїсти Фінансово-правового ліцею м. Києва з благоустрою витоку річки Мокрої та досліджень водойм нашого міста колишнім ліцеїстом Дмитром Перовим. Дмитро за п’ять років дослідив 43 водойми Києва, а ліцеїсти разом з вчителем — Зрютіною Ольгою Іванівною проводять акції з висадки кущів та первоцвітів, прибирання та благоустрою території витоку річки Мокрої. Цього року, навесні, учнями ліцею була встановлена табличка з короткими відомостями про р. Мокру.

Колись такі витоки, струмки збиралися у річки і несли свої води вільно до Дніпра. А сьогодні мешканці Києва, крім самого Дніпра і не знають, не пригадають які ж ріки текли або і зараз ще течуть територією міста. Витоки яких річок можна зараз ще віднайти у місті? Що ви знаєте про найближчий до Вашого місця проживання або навчання струмок, виток, джерело, озеро, ставок чи канал? Чи знаєте хоча б його назву?

Щоб змінити ситуацію на краще, необхідно робити хоч маленькі, але конкретні справи. Ми багато говоримо: «Вода — основа життя! Ріки — артерії землі! Без води немає життя», тож дізнаймося більше та зробимо щось корисне задля чистоти наших водних джерел, запоруки нашого майбутнього!

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Головна Новини Новини напрямку «Питна вода та санітарія» Продовження конкурсу «Скажи воді «Спасибі!»
Google+