Літня Школа для керівників та активістів регіональних осередків ВЕГО «МАМА-86» Печать
31.07.15 17:19

captionЗакінчилась Літня Школа для керівників та активістів регіональних осередків ВЕГО «МАМА-86», яка тривала з 19–26 липня. Такий захід вже є традиційним і щороку організатори обирають нові локації для поєднання відпочинку з насиченою тренінговою програмою. Цьогорічний курс було проведено в етнографічному комплексі «Українське село» під Києвом.

Літня виїзна школа ВЕГО «МАМА-86» складалася з тренінгових компонентів за тематичними напрямками діяльності організації для представників регіональних осередків з метою посилення їх навичок і знань, необхідних для дієвої реалізації проектів. Школа дала можливість сконцентруватися на командній роботі, обмінятися досвідом, обговорити тенденції і перспективи розвитку мережі організації.

Відкриття Літньої Школи розпочалося з вітального слова Голови Координаційної Ради ВЕГО «МАМА-86» Анни Голубовської-Онісімової.

Неймовірну роботу по курсу «Проектний менеджмент» провели тренери-модератори Руслана Кашина та Руслан Краплич. Учасники мали змогу попрактикуватися на прикладі «Тижня екологічного споживача-2015», написавши перший драфт плану заходу. Метою цьогорічної кампанії є популяризація органічного харчування і підвищення рівня свідомого споживання.

Представники центрального офісу ВЕГО«МАМА-86» провели майстер клас з проектного менеджменту (бухгалтерська звітність, фінансова та описова звітність, формування переліку підготовчих і додаткових документів для якісної реалізації проекту та звітування).

Учасники Літньої Школи підвищили рівень своїх знань про комунікації завдяки тренеру Марині Говорухіній. Програма тренінгу включала створення інформаційної стратегії, яку учасники відпрацьовували на прикладі кампанії «ТЕС-2015», (розробляли комунікаційні цілі, визначали цільові групи, створювали меседжі, аналізували способи донесення інформації, вивчали критерії оцінки ефективності комунікацій).

Під час Літньої Школи всі учасники презентували свої досягнення в рамках тематичних напрямків:

  • Екологізація політики та практики — «Тиждень екологічного споживача»;
  • Покращення доступу громадян до безпечної питної води та санітарії — Водний мережевий проект SIDA «Забезпечення рівного права на воду та санітарію»;
  • Хімічна безпека — Мережевий проект SIDA «Підвищення рівня поінформованості та комунікацій створення потенціалу для остаточного вирішення проблеми непридатних пестицидів в Україні»; Проект «Toxic-Free Living Environment for the Future Generation in Ukraine», «shop inventory» — пілотні проекти у дитячих садочках; «Підвищення поінформованості про небезпеку відпрацьованих батарейок та їх збір для подальшої безпечної утилізації».

Для роботи в Літній Школі були запрошені експерти, які виступали із блискучими презентаціями щодо певної проблематики:

Володимир Білоконь, в рамках напрямку «Екологізації політики та практики», розповів про моніторинг як невід’ємну складову державного управління. Змалював модель спрощеного циклу управління, пояснивши принципи відбору індикаторів та їх види. Розповів про моніторинг процесу формування екологічної політики в Україні, наголосивши на провідній ролі громадського моніторингу в цьому процесі.

Стрікаленко Тетяна, за напрямком «Вода та санітарія», виступила із доповіддю щодо плану забезпечення безпечної води (ПЗБВ). Експерт представила найкращі практики світових міжнародних організацій по збереженню водних ресурсів. Пані Стрікаленко пояснила алгоритм — етапи розробки та реалізації ПЗБВ, навела приклади схем оцінок ризику для свердловин, адже однією з ключових проблем сьогодення є висихання колодязів.

Олександр Посмітний, в рамках тренінгової зустрічі напрямку «Хімічна безпека», презентував свою доповідь щодо непридатних пестицидів в Україні і надав рекомендації щодо подальшої роботи в пілотних проектах.

Навчання в Літній Школі добігло кінця. В учасників є нагода застосувати набуті  знання при реалізації кампанії «Тиждень екологічного споживача-2015», що відбудеться в жовтні.

Літня Школа для керівників та активістів регіональних осередків ВЕГО «МАМА-86» відбулася за підтримки Шведського агентства міжнародного розвитку (SIDA). 

 

Добавить комментарий


Защитный код
Обновить

Главная Экологизация Новости Літня Школа для керівників та активістів регіональних осередків ВЕГО «МАМА-86»
Google+