Переможці конкурсу "Всеукраїнський юнацький водний приз" представили свої роботи на ЕТЕВК-2013 Друк
П'ятниця, 07 червня 2013, 17:23

partners news_t1–5 червня 2013, Ялта, АРК — Переможці конкурсу "Всеукраїнський юнацький водний приз" представили свої роботи на дев’ятому Міжнародному конгресі та Технічній виставці "ЕТЕВК-2013" (екологія, технологія, економіка, водопостачання, каналізація).

Кращою роботою учасники конгресу шляхом анкетування визнали "Розробку пристрою для біологічно безпечної утилізації сірководню у Чорному морі" Кирила Добросола та Дмитра Букати з Алчевська Луганської області, які отримали диплом першого ступеня.

Дипломом другого ступеня була нагороджена Анюта Мулярчук із с. Дзвинячка Борщівського району Тернопільської області за роботу "Проект мікро-ГЕС з гідравлічним п’єзокерамічним генератором".

Дипломами третього ступеня були відмічені роботи "Автономний пристрій для захисту водойм від замору риби" Зиновія Швайка із Львова, "Хвильова електростанція" Михайла Литовченка із Дніпропетровська та "Експериментальне дослідження впливу форми та матеріалу електроду на інтенсивність перебігу процесу електролізу в енергетичній системі силової установки" Віктора Куриленка з Кривого Рогу.

ДП "Науково-дослідний та конструкторсько-технологічний інститут міського господарства" нагородив спеціальним призом за оригінальний підхід роботу Вікторії Мигаль з Галича Івано-Франківської області "Гідротаран – джерело альтернативної енергії". Приз глядацьких симпатій отримала Ксенія Турбіна із с. Міжводне Чорноморського району Криму за роботу "Культура водокористування в період Кримського ханства".

Роботи переможців конкурсу також отримали високу оцінку першого заступника Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Григорія Семчука.

Конкурс "Всеукраїнський юнацький водний приз" є національним етапом Міжнародного конкурсу "Стокгольмський юнацький водний приз", в якому бере участь понад 30 країн світу, і який проходить в рамках Всесвітнього водного тижня у Стокгольмі. Цьогорічний український конкурс було проведено вдев'яте, фінал відбувся в НТУУ "Київський політехнічний інститут" 9–12 квітня.

ВЕГО "МАМА-86" є партнером Оргкомітету конкурсу "Всеукраїнський юнацький водний приз".

ЕТЕВК-2013 проводило Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України. Серед питань, яким був присвячений конгрес – підвищення ефективності і стабільного функціонування систем водопостачання та водовідведення, енергозбереження, розвиток сучасних технологій, матеріалів, реагентів і обладнання для очищення води, автоматизація технологічних процесів, охорона природних водних ресурсів.

web1

web2

web3

web4

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Головна Питна вода та санітарія Новини Переможці конкурсу "Всеукраїнський юнацький водний приз" представили свої роботи на ЕТЕВК-2013
Google+