ВЕГО «МАМА-86» взяла участь у Міжнародному екологічному форумі «Довкілля для України» Друк
Неділя, 24 квітня 2011, 13:36

19–21 квітня 2011 року ВЕГО «МАМА-86» брала участь у Міжнародному екологічному форумі «Довкілля для України», що проходив у Міжнародному виставковому центрі м. Києва.

В рамках Форуму 21 квітня Президент ВЕГО «МАМА-86» Анна Голубовська-Онісімова виступила з доповіддю «Політика сталого споживання та виробництва — основа «озеленення економіки України» в рамках бізнес-форуму «Перспективи впровадження моделі «зеленої економіки» в Україні». Представники ВЕГО «МАМА-86» також взяли участь у Міжнародному форумі «ECOSMART-2011».

Під час роботи Форуму ВЕГО «МАМА-86» була урочисто нагороджена дипломом «Учасника Загальноукраїнського проекту «Екологія та природні багатства України» від Комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики, Міністерства екології та природних ресурсів України, Міністерства надзвичайних ситуацій України та Конфедерації журналістів України, а також дипломом «Лідер природоохоронної діяльності — 2011» Міністерства екології та природних ресурсів України.

На стендовій експозиції ВЕГО «МАМА-86» представила свій багаторічний досвід просування в суспільстві ідеї сталого виробництва і споживання а також результати власних пілотів з впровадження ресурсозберігаючих технологій для домогосподарств та груп споживачів, що стосуються житлово-комунальних послуг; роздільного збору твердих побутових відходів, екологізації будинків. Плакатна експозиція досвіду ВЕГО «МАМА-86» з екологізації будинків, екосанітарії та роздільного збору сміття була доповнена плакатом «Енергозберігаюча архітектура: пасивний екодім», який підготувала на прохання ВЕГО «МАМА-86» Тетяна Ернст — архітектор, кампанія «Архитектура и экология».

Також були представлені напрацювання проекту «Екологічне життя людей»: база даних з екотехнологій «Екоскринька», концепції демонстраційного комплексу ВЕГО «МАМА-86» та інформаційно-тренінгового центру.

Робота на стенді була жвавою, більш ніж 1300 примірників друкованих матеріалів ВЕГО «МАМА-86» було розповсюджено за 3 дні роботи виставки. Також на стенді можна було переглянути короткі фільми ВЕГО «МАМА-86»: «Вода — основа життя», «Вода, санітарія та гігієна для школярів України», «Екосанітарія — для сільської школи. Український досвід», ролик та фільм про міжнародний проект ВЕГО «МАМА-86» «Зниження гострих ризиків від непридатних пестицидів в Україні».

21 квітня учасники Форуму на нашому стенді могли також ознайомитися з щойно надрукованими книгами «Зелений новий курс для Європи»; «Руководство для организаций гражданского общества» в трьох книгах: «Политики устойчивого потребления и производства. Роль организаций гражданского общества», «Оценка воздействия потребления и производства» та «Измерение результативности потребления и производства. Виды и наборы показателей». 

Важливу допомогу протягом 3 днів у роботі на стенді надали волонтери: студенти та співробітники кафедри хімії Національного педагогічного університету імені М.П. Драгоманова.

У книзі запитів ВЕГО «МАМА-86» залишили записи та контакти 162 представника наукових та державних інституцій України, навчальних та навчально-виховних закладів та центрів, студентів ВУЗів, підприємців, та жителів України, що цікавляться екологічними питаннями та обирають екологічний спосіб життя. Враховуючи широкий спектр матеріалів представлених на стенді ВЕГО «МАМА-86», кожний отримав на стенді матеріали та інформацію, що цікавили саме його. Приємно було почути слова вдячності та дізнатися, що нашими матеріалами користуються як екодружні жителі, так і представники виконавчої влади. Крім того, під час виставки відбулися цікаві знайомства з новими однодумцями та майбутніми партнерами.

Фотографіі з "Довкілля для України — 2011" дивіться у нашій галереї
 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Головна Екологізація Новини ВЕГО «МАМА-86» взяла участь у Міжнародному екологічному форумі «Довкілля для України»
Google+