ВЕГО «МАМА-86» взяла участь у Європейському тижні енергоефективності в Україні Друк
П'ятниця, 22 квітня 2011, 16:29

IMG 2646ВЕГО «МАМА-86» взяла участь у заходах Європейського тижня енергоефективності в Україні, зокрема в конференції «Енергоефективність: досвід українських та європейських міст» (14 квітня) та Energy Day (15 квітня).

Європейський тиждень енергоефективності проводиться з 2005 року і вважається одним із основних заходів у сфері сталої енергетики в Європі. У квітні 2011 року Україна вперше приєдналася до цього заходу.

Конференцію відкрив Микола Пашкевич — Голова Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження. Він зазначив, що «Україна прагне слідувати прикладові провідних європейських держав, а саме, збільшити рівень залучення інвестицій і досягти цілей «20/20/20» (досягти до 2020 року досягти зменшення викидів CO2 на 20% та, разом з тим, довести частку відновлюваних джерел у енергобалансі країн до 20%). Пан Пашкевич повідомив, що починаючи з цього року, Уряд впроваджуватиме систему державно-приватного партнерства. «Це робиться для того, щоб проводити взаємовигідну роботу з представниками бізнесу».

Керівник управління програм допомоги Представництва Європейського Союзу в Україні, Пані Лаура Гараньяні повідомила, що найближчим часом Єврокомісія виділить 40 млн. євро на впровадження проектів з розвитку інфраструктури в Україні. Вона зазначила, що в рамках програми планується виділяти на кожен проект для малих міст України від 50 тис. до 200 тис. євро. До розгляду прийматимуться проекти подані місцевою владою або НУО в партнерстві, які спрямовані на реалізацію енергоефективності об’єктів муніципальної інфраструктури, громадських і житлових будівель, а також на ініціативи, пов’язані з аудитом енергозберігання.

Учасниками Конференції були: Габіель Бланк, представництво ЄС в Україні, Астрід Манро, експерт Світового Банку, представники Національного агентства України з питань забезпечення дієвого використання енергетичних ресурсів, окремих проектів ЄС та міжнародних донорських програм, Асоціації Енергоефективних міст та інші Модератори — Володимир Гаразд, мер Долини Івано-Франківської області, президент Асоціації «Енергоефективні міста України» і В’ячеслав Гусєв, Фонд ПАУСІ. Ганна Яцюк, EU/UNDP представила досвід Проекту «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» в частині впровадження енергозберігаючих технологій у сільських громадах і оголосила про початок, найближчим часом, нового конкурсу проектів.

Energy Day відбувся у Київському Будинку вчителя, під час якого міжнародні та українські неурядові організації представляли досвід впровадження дослідницьких та практичних розробок з енергоефективності. ВЕГО «МАМА-86» взяла участь у стендовій виставці та зустрічі з студентами і зацікавленою громадськістю, представивши досвід своїх пілотів «Екодім» та «Екосан» і напрацювань проекту «Екологічне життя людей» з питань енергозбереження та екотехнологій для домогосподарств. На стенді ВЕГО «МАМА-86» були розміщені плакати «Енергоефективне та екологічно дружнє житло», «Екосанітарія — економічно та безпечно», «З відходів — в доходи», «Концепція демонстраційного комплексу» та «Інформаційно-тренінговий центр». Інформаційні матеріали, зокрема часописи ВЕГО «МАМА-86» «ЕкоМама», збірка матеріалів громадських слухань «Екологічна безпека в аспекті перспективного розвитку енергетики в Україні», брошура «Громадське лобіювання першочергових рішень влади для підвищення ефективності екологічної політики», «зелені» поради для споживачів з енергозбереження в домівках та багатоповерхових будинках, рекламна листівка веб-сторінки «Екоскринька» та інші мали значний інтерес та попит з боку відвідувачів виставки. У книзі запитів інформаційних матеріалів «МАМА-86» під час Energy Day залишили свої записи близько 60 відвідувачів стенду — жителів м. Києва та інших міст України, студенти ВУЗів Києва.

Таким чином почалася робота пересувної виставки, присвяченої екотехнологіям та практиці їх застосування у домогосподарствах, яка буде працювати протягом літа-осені 2011 року в різних містах України, де діють осередки ВЕГО «МАМА-86».

З фотографіями виставки можна ознайомитися у нашій фотогалереї

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Головна Екологізація Новини ВЕГО «МАМА-86» взяла участь у Європейському тижні енергоефективності в Україні
Google+