Яремчанська міська екологічна громадська організація «МАМА-86-Яремче» продовжує реалізацію проекту з інституційного розвитку організації Print
News - MAMA-86 News
Monday, 25 February 2013 12:19

caption19–21 лютого 2013 року в приміщенні Еко-туристичного візит-центру Карпатського національного природного парку відбулися чергові тренінги на теми: «Фандрейзингова стратегія організації», «Адвокація» та «Громадське лобіювання».

Заходи проходили за фінансової підтримки ВЕГО «МАМА-86» та шведської агенції з міжнародної співпраці (SIDA).

На цей захід було запрошено членів інших дружніх неурядових організацій «Пробій», «Еко-плай», «ПРО ЛІСОК», «Кедрина», «Сатурнія», туристичної асоціації «Карпати ЕкоКрай», працівників Карпатського національного природного парку та представників громади с. Татарів.

Тренерами були Андрій Залужний та Андрій Вишняк, члени неурядової організації «Творчий центр ТЦК» (Київ). В рамках тренінгів учасники знайомилися з концепцією фандрейзингу, джерелами ресурсів для неурядових організацій, технологіями роботи з донорами та плануванням фандрейзингу. Наступним кроком стане написання плану фандрейзингу для ЯМЕГО «МАМА-86-Яремче» на 2013 рік.

Особливо жвавими та дискусійними були тренінги з адвокації та громадського лобіювання. Підґрунтям для цього є одинакові погляди на екологічні проблеми Яремчанщини, їх пріоритетність та можливі шляхи вирішення. Як результат, учасники вирішили створити коаліцію на захист ріки Прут від забруднення побутовими стоками.

Саме такі заходи дозволяють підвищити якість кадрового складу організацій та об’єднати однодумців.

Марта Корчемлюк, координатор проекту
 
DSCN3169 DSCN3187 DSCN3201 DSCN3207
 
Home News Other News Яремчанська міська екологічна громадська організація «МАМА-86-Яремче» продовжує реалізацію проекту з інституційного розвитку організації
Google+